ГОВОРИ. СЛУХАЙ. ДІЙ.

Читати статтю російською
5

Переселенці зможуть лікуватися за гроші Ватикану

Лютий 21, 2017

Гуманітарний фонд папи римського Франциска «Папа для України» запускає благодійний проект, завдяки якому постраждалі від війни на Донбасі українці зможуть

отримати необхідні для лікування і придбання медикаментів фінанси.

На адресну допомогу зможуть розраховувати переселенці, які живуть на території Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської та Харківської областей, а також Києва.

Як повідомляють представники «Донбас SOS», мета проекту – допомогти тим, хто особливо гостро потребує допомоги і не зміг отримати підтримку від інших благодійних організацій. Переселенців просять поставитися з розумінням до необхідності перевірки потреб звернулися і радять заздалегідь врахувати, що кожен запит для отримання фінансової допомоги повинен бути підтверджений документально.

Фото: L'Osservatore Romano / THS

Учасники проекту «Діти за мир у всьому світі» на площі святого Петра з папою римським Франциском, 2016 рік
Фото: L’Osservatore Romano / THS

Для отримання допомоги необхідно надіслати лист за адресою [email protected] із зазначенням особистих контактів для зв’язку і зі скан-копіями необхідних документів:

  • перша і друга сторінка паспорта;
  • довідка переселенця;
  • медичний висновок від лікаря або лікарні;
  • рецепт від лікаря і його контактні дані;
  • якщо допомога необхідна для дитини, необхідна копія свідоцтва про народження/
  • Якщо немає можливості відправити лист на електронну пошту, копії документів можна відправити Новою Поштою, попередньо уточнивши деталі по телефону гарячої лінії «Донбас SOS»: 0 800 309 110.

    Слід враховувати, що подача заявки та надання повного пакету документів не гарантує отримання допомоги: другий етап розгляду заявки потребують надання додаткових документів та безпосередньої взаємодії з представниками громадської організації «Донбас SOS», яка в даному випадку фігурує в якості реалізатора проекту, що спонсорується Ватиканом.

    Огромная благодарность Папе Римскому. Своевременная помощь и по- существу.

    А что делать остальным переселенцам в других областях? Мы не относимся к пострадавшим от войны? Я с семьей в г.Кропивницкий застряли тут на 3 года, помощи вообще нет никакой.Этих засратых переселенских выплат не хватает оплатить проживание. Отлично.Я считаю, если помогать,то помогать всем.В противном случае,все остальные обиженые переселенуы переберуться в те областя, где хоть кто то о них помнит и заботится.

    Валентина, добрый день! В других областях существуют другие проекты которые помогают переселенцам. Сейчас создано много грантов, программ, проектов, которые направлены на помощь по трудоустройству, постройке жилья, обучению и многое другое!
    Скажите, в какой области вы находитесь и в какой помощи нуждаетесь?

    Добрый день ! Большое спасибо за такую информацию в такой день ! Моя дочь из Луганска , у неё на фоне нервных потрясений ища обстрелов в марте была обнаружена опухоль головного мозга , сейчас реп на лечении в Киеве . Спасиьо большое за такую информацию !

    Светлана спасибо за Ваш комментарий! Пусть ваша дочь скорее поправляется, а мы желаем здоровья вам, вашей дочке и всем вашим близким!