ГОВОРИ. СЛУХАЙ. ДІЙ.

Читати статтю російською
4

Українські паспорти можна буде отримати поблизу лінії зіткнення

26.01.2018

Для спрощення отримання мешканцями ОРДЛО паспортів українського зразка, поблизу лінії зіткнення встановлять обладнання для друку документів

Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та ВПО Георгій Тука.

Такі умови створюються для зручності громадян, аби мешканці непідконтрольних територій не їхали за паспортами вглиб країни.

За словами чиновника, наразі вже придбано декілька комплектів необхідного обладнання для друку та виготовлення українських паспортів. Їх розміщення на території, наближеної до лінії розмежування, дозволить громадянам, які мешкають на окупованій території Донбасу, отримувати документи без виїзду вглиб України, а також без тривалого очікування.

Про те як отримати український паспорт мешканцям анексованого Криму, «Полілогу» розповіла юрист Української Гельсінської спілки з прав людини Ганна Рассамахіна.

    Где и как получить паспорт?И когда это будет возможно?

    Где,как и когда можно получить паспорт?Какие документы нужно предъявить?И нужна ли справка переселенца?

    Добрый день! подскажите, где вы хотите получить паспорт гражданина Украины?

    Здравствуйте! Подскажите пожалуйста,как мне можно сделать моему ребёнку загран.паспорт для выезда на летние каникулы навестить бабушку в Крым или он не обязателен? Да что б сделать его нужны не малые деньги и ждать очень долго.И что б добраться до паспортиста в кабинет,надо неделю в очереди простоять.Я одинок.мама,моему ребёнку 12 лет.Зарание спасибо.Может вы мне по можете,каким то советом и как поступить.Буду ждать вашего ответ.