ГОВОРИ. СЛУХАЙ. ДІЙ.

Читати статтю російською

250 тис. гривень на започаткування бізнесу

ПРООН запрошує переселенців, а також місцеве населення Донецької та Луганської областей взяти участь у конкурсі грантів для заснування, відновлення або розвитку підприємницької діяльності.

Як повідомляє БФ «Творчий центр ТЦК», який є адміністратором конкурсу, подані на розгляд експертної комісії бізнес-плани повинні демонструвати високий потенціал і тривалі перспективи отримання прибутку, реалістичні розрахунки, передбачати умови для самозайнятості або створення робочих місць.

Поборотися за фінансування бізнес-ідеї можуть переселенці, які мешкають на підконтрольних територіях Донеччини та Луганщини, а також місцеве населення.

Не можуть брати участь у конкурсі особи, які вже отримували грант від ПРООН у 2015-2017 роках.

На грант не можуть претендувати також особи, в основі бізнес-планів яких лежить оптова або роздрібна торгівля, купівля обладнання з подальшою передачею його в оренду.

Максимальний розмір гранту – 250 тис. грн. Його зможуть отримати учасники, які планують протягом реалізації бізнес-плану створити не менше чотирьох робочих місць. До 200 тис. грн. зможуть отримати ті, хто має намір створити до 3 робочих місць. 150 тис. грн. отримають учасники, які створюють не менше 2 робочих місць. А 75 тис. грн. буде виділено підприємцям, які працевлаштують бодай одну людину.

Грантові кошти можуть бути використані на купівлю обладнання для виробництва товарів або надання послуг, оренду нежитлових приміщень, купівлю франшизи, забезпечення ресурсами для виробництва товарів та надання послуг.

Підприємці, які отримають грант, повинні будуть зробити власний внесок у реалізацію проекту в розмірі не менше 25% його вартості.

Для участі в конкурсі необхідна реєстрація.

Кінцевий термін подачі заявок – до 12:00 3 серпня 2017 р.

Деталі на сторінці організації у соцмережі та за телефоном : 0 800 40 64 11

Поділіться своїми думками

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.