ГОВОРИ. СЛУХАЙ. ДІЙ.

Читати статтю російською
2

Топ-5 можливостей для переселенців з регіонів

Травень 25, 2017

«Полілог» традиційно зібрав найкорисніші можливості найближчого часу для тих, хто працює над собою та прагне самовдосконалення

У нашій добірці актуальні тренінги та майстер-класи, які допоможуть отримати нові знання для позитивних змін у житті.

1. Тренінг із започаткування бізнесу на Закарпатті

ГО «Справа Кольпінга в Україні» в рамках проекту з підтримки переселенців у Закарпатській області організовує чотириденний тренінг зі створення власної справи.

У процесі навчання учасники дізнаються про основи організації бізнесу. Окрім того у них буде шанс виграти міні-грант на реалізацію бізнес-ідеї.

Тренінг пройде з 5 по 8 червня в селі Оноківці Ужгородського району.

Участь безкоштовна, необхідна реєстрація.

Дедлайн 26 травня.

Деталі можна дізнатися на сторінці заходу в соцмережі.

2. Англійська для жінок-ВПО в Полтаві

ГО «Інститут гендерних трансформацій» в рамках проекту «Соціальний капітал жінок Полтавщини – жінкам-ВПО» продовжує набір бажаючих на безкоштовні курси з вивчення англійської.

Заняття проводяться в Інтеграційному центрі для ВПО та місцевої громади за адресою: м. Полтава, вул. Шевченка, 13А.

Деталі: 050 526 74 75

3. Майстер-клас «Лайфхак у вивченні англійської» для ВПО з Дніпра

Центр креативної допомоги БФ «Карітас Донецьк» запрошує усіх зацікавлених дізнатися про секрети легкого засвоєння англійської. На заході розкажуть про те, як вивчення мови перетворити в ненав’язливий щоденний ритуал, а процес навчання зробити легким та цікавим.

Майстер-клас відбудеться 30 травня о 17:00 за адресою: м. Дніпро, вул. Шмідта, 14, офіс 2, другий поверх.

Необхідна попередня реєстрація.

Деталі: 050 524 46 86

4. Набір ВПО в проект підтримки самозайнятості в Житомирі

Міжнародна організація з міграції (МОМ) за фінансової підтримки уряду Великої Британії та Північної Ірландії анонсує набір учасників тренінгу з самозайнятості в Житомирі.

До участі в проекті запрошуються переселенці віком від 18 до 60 років, які мешкають у Житомирі та області.

В рамках програми заплановані дводенний тренінг з профорієнтації, приватні консультації із самозайнятості та захист заявок на навчання. Окрім того учасники проекту зможуть поборотися за грант для фінансування перенавчання. Максимальний розмір безповоротної фінансової допомоги – 350 євро.

Дедлайн30 травня.

Деталі: 050 712 59 70

5. One Day Аt Work для молоді в Рівному

One Day Аt Work – освітній проект, який дозволяє старшокласникам визначиться з вибором професії. Учень на кілька днів стає «працівником» обраної компанії та вивчає її процеси зсередини. Протягом короткого проміжку часу він пробує себе в обраній сфері діяльності, занурюється в її особливості, переваги та недоліки.

Як повідомляють організатори проекту, переваги цієї програми в тому, що молодь зможе в майбутньому відчувати себе комфортно в незнайомій обстановці, і, можливо, визначиться з правильним шляхом у своєму житті.

Для участі в проекті необхідно зареєструватися.

Дедлайн подачі заявок – 6 червня.

    Свой бизнес это хорошо, когда есть админресурс, да и вообще ресурсы. А начинать в чужом городе – это дополнительные сложности. Зачем изобретать велосипед, если есть уже готовый – айти сфера. Но грантов и льготных курсов для переселенцев почти нет, А стоимость их довольно высокая для переселенца, и довольно высокий уровень сложности для человека, пришедшего в айти из другой сферы. Я знаю проблему изнутри – учу яву уже больше года, все таки умедрилась пройти курс обучения. Но теперь же новая проблема – шансы получить работу мизерны – мало того, что я женщина, так мне к тому же 49 лет! Резюме рассылаю, но даже на собеседования не приглашают, а в том единственном случае где позвали, несмотря на хороший тест ( это оценка программиста той фирмы) взяли 4 парней – студентов. Готовлюсь к работе на фрилансе, а сама мечтаю о собственной фирме, в которой бы и обучала переселенцев программированию, и работу бы предоставила тем, кому за 40. Но на это нужны немалые средства, мне такое не своетит, но почему бы не организовать такое дело от фонда какого-нибудь?

    Алла, спасибо за Ваш комментарий!
    Это отличная идея и хорошая мотивация! Возможно в ближайшее время и правда какой-то фонд создаст подобную программу для переселенцев.