ГОВОРИ. СЛУХАЙ. ДІЙ.

Читати статтю російською
0

«Приходьте голодними». Як розважатимуть у Великдень в містах

Квітень 14, 2017

Попереду Великодні вихідні з низкою пасок та крашанок. «Полілог» з’ясував, де і як з максимальною користю можна відпочити на свята.

kyiv_cityplane_ukr

З 15 по 17 квітня аутлет-містечко «Мануфактура» запрошує киян та гостей столиці зануритися у великодню атмосферу, зустрівши Христове Воскресіння за традиційними українськими обрядами і заняттями. Організатори заходу пропонують всім бажаючим майстер-класи з розпису українських писанок і лозоплетіння, святковий ярмарок, конкурси та розіграші.

manufactura

Де: аутлет-містечко «Мануфактура», Обухівське шосе, 2
Коли: 15-17 квітня з 12:00 до 19:00
Деталі: +38 044 200 99 09


З 16 по 17 квітня в парку «Київська русь» відбудеться масштабне святкування Великодня. У неділю, 16 квітня з 12:00 до 14:00 в парк прибуде ієрей, який освятить пасхальні страви для всіх бажаючих.

Організатори святкування також обіцяють здивувати відвідувачів оригінальної театралізованою програмою «Як на Русі Світло Тьму побороло», про те як жителі старовинного Києва пороки подолали. Крім участі в масових розвагах, кожен відвідувач парку може постріляти з лука, покататися на коні, приємно провести час в корчмі, взяти участь у різноманітних майстер-класах, а також придбати або самостійно виготовити оригінальні сувеніри.

park-kievskaya-rus

Де: парк «Київська Русь», Обухівський р-н, с. Копачів
Коли: 16-17 квітня
Ціна: 150 грн. (діють пільги)
Деталі: +38 050 385 20 35


17 квітня в Національному музеї архітектури і побуту України в Пирогово відбудеться свято «Веснянки. Гаївки. Обливаний понеділок». Всі, хто відвідає музей цього дня, отримає можливість відпочити під виступи вокальних та фольклорних ансамблів, взяти участь в обряді заклинання весни за гуцульською традицією, а також долучитися до святкової літургії в церкві Святої Покрови і Хресної ходи. Крім того, в програмі святкування – виставка-ярмарок ввеликодньої атрибутики від народних майстрів з різних регіонів України.

pirogovo2

Де: Національний музей народної архітектури та побуту, с. Пирогово
Коли: 17 квітня
Ціна: 40 грн.

harkiv_cityplane_ukr

15 і 16 квітня активних харків’ян запрошують закинути рюкзаки на спину і відправитися в автобусно-пішохідний дводенний тур «Похід на Великдень в компанії Своїх». Організатори туру пропонують всім бажаючим три екскурсії по старовинних садибах Харківської області.

За вихідні заплановано відвідати Національний парк «Слобожанський», подивитися замок у Шарівці, а також погуляти по палацовому комплексу Шидловських в Старому Мерчику. У вартість туру включено трансфер в обидва боки, харчування, ночівля на базі, послуги гіда, вхідні квитки в садиби.

usadba

Де: збір біля станції метро Майдан Конституції
Коли: 15 квітня
Ціна: 600 грн.
Деталі: +38 097 324 64 57, +38 050 711 97 96.


Любителів більш спокійного відпочинку запрошують відвідати святковий великодній концерт органної музики, який відбудеться 16 квітня в Харківській обласній філармонії. Потішить публіку віртуозним виконанням музичних творів соліст філармонії Станіслав Калінін.

organ

Де: Харківська обласна філармонія, вул. Римарська, 21
Коли: 15 квітня
Ціна: 100-300 грн.

lviv_cityplane_ukr
Цими вихідними на проспекті Свободи традиційно пройде щорічний великодній ярмарок. На заході можна буде не тільки добре відпочити, але й посмакувати страви національної кухні, а також придбати оригінальні подарунки собі та близьким. 15-16 квітня для всіх бажаючих проводитимуться майстер-класи з іконопису, свічкового різьблення, вітражного розпису, писанкарства, гончарства, а також низка інших. Ярмарок відкритий для відвідувачів до 23 квітня.

yarmarok-lviv

Де: Проспект Свободи (від Львівської опери до пам’ятника Тарасові Шевченку)
Коли: 15-16 квітня
Вхід вільний


16-17 квітня в Музеї народної архітектури та побуту ім. Климентія Шептицького відбудеться традиційний фестиваль «Великдень у гаю». На заході буде діяти низка святкових галявин, де водитимуть гаївки, співатимуть веснянки та гратимуть в традиційні українські забави. Головна подія свята – великодній флешмоб, в якому, як планується, об’єднаються більше тисячі учасників в «Алею благословення». Для відвідувачів свята виступатимуть фольклорні та естрадні колективи, серед яких австрійська група Volkstanzgruppe Stein.

velykden-shevchenkisky-hay
Де: Музей народної архітектури та побуту, вул. Чернеча гора, 1
Коли: 16-17 квітня
Ціна: 30 грн.

Дніпро

Культурно відпочити за межами міста до Великодня пропонує мешканцям Дніпра «Дача горця». 16 квітня, всі бажаючі, які завітають на «Дачу», можуть взяти участь у квесті «В пошуках великоднього кролика», прикрасити великоднє дерево, а також розфарбувати велетенське яйце. Також організатори заходу запланували масштабну розважальну програму, в якій пропонують відвідувачам поводити хороводи, взяти участь в «яєчних баттлах» та катанні яєць.

Де: «Дача горця», смт. Кіровське, вулиця Орільська, 3А
Коли: 16 апреля
Ціна: 50 грн.
Деталі: +38 098 077 70 33, +38 095 911 10 33


З 15 по 17 квітня в парку ім. Шевченка пройде фестиваль «Великодні дзвони», який об’єднає найкращі стріт-фуд ресторації та кондитерські з усієї України. Під час фестивалю 16 квітня буде встановлено два гастрономічних рекорди. Крім того, організатори «Великодніх дзвонів» обіцяють відвідувачам безкоштовні частування. Всіх, хто прийде на свято, чекає паска, смажені на мангалі яйця і компот.

velik-dnepr
Під час фестивалю гостей розважатимуть творчі колективи міста та області. Окрім того, передбачені майстер-класи, конкурси, вікторини та навіть поетичний вечір. У парку буде працювати дитяча зона, зона для відпочинку дорослих, фудкорт.

Де: парк ім. Т. Шевченка, площа Шевченка, 1
Коли: 15-17 квітня
Вхід вільний

odessa_cityplane_ukr
15 квітня в «Зеленому театрі» відбудеться Фестиваль міської їжі. Випічка, паста, хот-доги, смажені сосиски – ось неповний перелік ароматів, що витатимуть цього дня в одеському повітрі. Організатори заходу обіцяють відвідувачам душевний бенкет, який влаштовується на честь приходу справжньої весни. Головна умова участі в проекті: приходити голодним.

fest-eda

Розважати гостей будуть молоді українські колективи. В рамках фестивалю пройде низка цікавих кулінарних лекцій і майстер-класів.

Де: «Зелений театр», парк ім. Т. Шевченка
Коли: 15 квітня
Вхід вільний


15 квітня на вулиці Дерибасівській, біля колишнього кінотеатру «Уточкіно» одесити та гості міста можуть стати свідками великодньої реконструкції. 18 римських легіонерів відтворять події, що передували воскресінню Христа. Організатори влаштують суд за участі Понтія Пилата, покажуть історію Марії Магдалени та зустріч Ісуса з його учнями. Як повідомляють організатори, реконструкцію можна буде не тільки подивитися, але і взяти участь в ній. Всім бажаючим абсолютно безкоштовно нададуть історичні костюми.

Де: вул. Дерибасівська, 22
Коли: 15 квітня
Вхід вільний

zaporozhye_cityplane_ukr

16 квітня на території історико-культурного комплексу «Запорізький Дуб» на острові Хортиця відбудеться фестиваль бойових мистецтв «Великдень на Хортиці». Всі бажаючі відсвяткувати Христове Воскресіння у козацькому колі, можуть взяти участь у святковому богослужінні, подивитися показові виступи шкіл бойових мистецтв, взяти участь в козацьких розвагах і випробуваннях, а також покататися на конях. Початок заходу о 10:00.

velykd2

Де: о. Хортиця
Коли: 16 квітня
Вхід вільний


16 квітня в центрі Запоріжжя по Соборному проспекту від бульвару Шевченка до площі Героїв пройде святкова хода з нагоди свята Великодня. Взяти участь в ході зможе будь-хто. Як повідомляється, рух транспорту по проспекту під час проходження колони буде обмежено.

Де: Соборний проспект
Коли: 16 квітня

Поділіться своїми думками

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.