ГОВОРИ. СЛУХАЙ. ДІЙ.

Читати статтю російською
0

Війна без гриму. Київ побачить знаменитий «Товар» від Театру переселенця

Березень 24, 2017

«Вам набридли депресивні новинні сюжети? Ви більше не хочете слухати і говорити про війну? Ви хочете чогось легкого, аби відволіктися? Тоді йдіть до іншого театру», − йдеться в описі до моноспектаклю «Товар», який 26 березня з’явиться на сцені столичного PostPlayТеатру.

Це одна з найвідоміших робіт документального Театру переселенця та режисерсько – акторський дебют Аліка Сардаряна. Активний учасник київського Майдану, він з початком АТО на Донбасі відправився разом з батьком і матір’ю на фронт, де служив у медроті санітаром.

«На війні вмирають не під красиву музику з героїчною фразою «Слава Україні», не повертаються у гарній формі з медалями до затишних будинків, як це продають у кіно та соціальних роликах. Реальність – геть інша», − говорить автор, який поставив спектакль, спираючись на власний досвід.

teatr-pereselenca

Фото: Олександра Желєзнова

У квітні 2016 «Товар» Сардаряна був показаний в одному з кращих німецьких театрів Maxim Gorki Theater в Берліні. Наразі український режисер готується до нової прем’єри на фестивалі в Німеччині.

«Неймовірно особисте і зовсім інше уявлення про війну на сході України. Для мене це зародження нового покоління і нової театральної мови в Україні… На мій погляд, заради цього варто було створити наш театр. Те, заради чого варто це робити», − написав один з кураторів документального Театру переселенця, німецький режисер Георг Жено.

Кияни зможуть побачити «Товар» у неділю, 26 березня, о 20.00.

Де: PostPlayТеатр по вул. Нижньоюрківська, 31.

Вартість квитків − 100 гривень.

Реєстрація за посиланням.

Поділіться своїми думками

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.