ГОВОРИ. СЛУХАЙ. ДІЙ.

Читати статтю російською
0

«Ощадбанк» частково змінив процес ідентифікації для ВПО

13.08.2018

Процес ідентифікації в «Ощадбанку» для внутрішньо переміщених осіб частково змінений. Про це повідомляє представництво Норвезької ради у справах біженців в Україні (NRC)

Так, до 11 липня 2018 року, а саме до прийняття Кабміном Постанови №548, усі переселенці повинні були проходити фізичну ідентифікацію кожні 3 або 6 місяців.

Зараз ВПО, які не в змозі самостійно про себе піклуватися (особи з інвалідністю I групи та особи, які мають висновок медико-консультативної комісії про те, що вони не можуть самостійно піклуватися про себе) і отримують соціальні виплати та пенсію Укрпоштою, не зобов’язані приходити до банку. «Тепер ідентифікацію проводитиме співробітник пошти при доставці виплат», – зазначають правозахисники.

3

Окрім того, власники картки Ощадбанку, згідно з новою постановою, повинні проходити фізичну ідентифікацію кожні півроку на регулярній основі. Правозахисники нагадали, що раніше ВПО з карткою Ощадбанку тільки першого року проходили ідентифікацію раз на 6 місяців, в подальшому – раз на рік.

Як раніше повідомляв «Полілог», уряд спростив процедуру контролю за соцвиплатами переселенців.

Поділіться своїми думками

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.