ГОВОРИ. СЛУХАЙ. ДІЙ.

Читати статтю російською
0

10 грантів і можливостей грудня

01.12.2016

Давно хотіли «підтягнути» знання іноземних мов, записатися на курси IT або отримати грант на власну справу? Наша добірка допоможе забути про відкладання змін на потім

1. Національна асамблея інвалідів України та Агентство ООН з питань біженців проводять у 17 областях країни та в місті Києві конкурс проектів із працевлаштування переселенців з інвалідністю.
Кошти надаються на обладнання, у розмірі не більше 25 тис. грн на один проект. Дедлайн – 5 грудня.

Деталі на сайті.

2. 6 грудня в Києві Громадська мережа ОПОРА та TechSoup в рамках проекту «Дані міст/Apps4Cities» запрошують на безкоштовний воркшоп з управління IT проектами.
Форма для реєстрації учасників, в якій можна залишити свої запитання спікеру по темі зустрічі. Початок о 19:00 в Freud House (Київ, вул. Костянтинівська, 21).

Деталі – на сайті.

3. До 18 грудня відкрита реєстрація на конкурс EGAP Challenge для тих, хто має ІТ-ідеї у сфері освіти, екології, інфраструктури та агропромисловості. Переможці отримають 2 млн грн. на їх утілення.
Це може бути мобільний додаток, сервіс на базі відкритих даних, веб-платформа або проект з інформатизації, інструменти самоорганізації та участі громадян в управлінні або корисний IT-інструмент для взаємодії громадян із бізнесом чи громадян із владою.

«Креативні вікенди» та обговорення пройдуть 10-11 грудня в Одесі та Вінниці, 17-18 грудня – У Дніпропетровську та Луцьку.

Деталі та реєстрація – на сайті.

4. Відкрито перший набір заявок в рамках грантової програми ТКС ЄІС Польща-Білорусь – Україна 2014-2020. Теми проектів: популяризація місцевої історії та культури, охорона природної спадщини, покращення доступності регіонів, розвиток стійкого до кліматичних впливів транспорту, комунікаційних систем і мереж, розвиток інфраструктури, розвиток охорони здоров’я та соціальних послуг, вирішення спільних проблем безпеки та підвищення безпеки кордонів. Розмір гранту від 100 тис до 2,5 млн євро. В Україні програма охоплює шість областей: Львівську, Волинську, Закарпатську, Рівненську, Тернопільську та Івано-Франківську.

Крім фінансової підтримки учасникам пропонується різнопланова допомога при підготовці проектів, зокрема консультації та тренінги.

Дедлайн подачі заявок – 31 грудня 2016 р.

Деталі за посиланням.

5. Британська Рада в Україні та Ґете-Інститут спільно з CANactions запускають програму підтримки інноваційних проектів міського розвитку. Найбільш новаторські архітектурні або урбаністичні проекти з культурною складовою від українських громад отримають до 15 000 євро, на їх впровадження, консультаційний супровід, а також можливість відправитися в навчальну подорож до Великобританії та Німеччини.

Для участі необхідно заповнити форму 1 і форму 2 та надіслати на адресу [email protected]
до 16 січня 2017 року з темою листа «Urban Action: (далі – назва вашого проекту)».

6. Гранти на відновлення і розвиток самозайнятості від чеської гуманітарної організації «Людина в біді» для малого бізнесу, що постраждав в результаті конфлікту на Донбасі, а також громадян, які через бойові дії залишилися без роботи, але мають план розвитку власної справи. Проект охоплює Олександрівський, Бахмутський, Великоновосілківський, Добропільський, Костянтинівський, Лиманський, Мар’їнський, Покровський, Слов’янський, Ясинуватський райони Донецької області, а також міста Краматорськ, Селідове, Новогродівка, Торецьке та Вугледар.

Дедлайн подачі заявок – 31 грудня 2016 р.

Взяти участь у проекті та дізнатися деталі можна за посиланням.

Телефон гарячої лінії «Людина в біді» 0 800 210 174.

7. Зимова школа лідерства для студентів Донбасу і Криму
Київський офіс Інституту Кеннана спільно з програмою академічних обмінів ім. Фулбрайта, ГО «Українське фулбрайтівське коло» та Інститутом лідерства та управління Українського католицького університету оголошує набір на Зимову школу для студентів-переселенців і студентів університетів, переселених із зони АТО і Криму.

У програмі: лекції провідних дослідників України та США, громадських діячів і політиків на теми міжнародної політики та безпеки, дипломатії, культури, історії, соціального підприємництва, ефективних комунікацій, проектного менеджменту і ділової англійської. Участь безкоштовна.

Деталі за посиланням.

8. Хочете вивчити польську? Не пропустіть можливості вивчити мову безкоштовно і дистанційно. Все, що потрібно – зареєструватися на www.polskijazyk.pl/ua/. Платформа допоможе якісно вивчити або вдосконалити рівень знання польської мови. Навчання у зручний для вас час.

9. Безкоштовні заняття для дітей з програмування
Всеукраїнська мережа безкоштовних факультативних волонтерських клубів кодування для дітей 9-11 років Code Club UA проводить заняття в гуртках по всій країні. Карта клубів та деталі – на сайті.

В Одесі школярів безкоштовно навчають навичкам програмування в IT2School . Подробиці за посиланням.
Контакти: +38 063 843 3429, +38 099 554 27 10

10. Боїтеся публічних виступів, але вони вам потрібні як повітря? Столичний Клуб ораторської майстерності КОМА проводить безкоштовні майстер-класи для всіх бажаючих.
Щочетверга о 19:00 за адресою: Київ, ТРЦ «Гуллівер», книжковий магазин «Буква», Спортивна площа, 1а.

Контакти: 067 787 7050
Деталі – в Facebook та на сайті клубу.

Поділіться своїми думками

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.