ГОВОРИ. СЛУХАЙ. ДІЙ.

Читати статтю російською
0

Що, де, коли: безкоштовне медичне обстеження переселенців в Києві

Вересень 24, 2016

Київські медики і волонтери більше року допомагають переселенцям із зони АТО і Криму, організовуючи безкоштовне проходження медичного обстеження в клініках столиці.

З червня 2015 року повне медобстеження дітей 4-16 років на базі однієї з київських лікарень (станція метро «Житомирська») проводить Гуманітарний Штаб «Всеукраїнська Організація у справах вимушених переселенців».

Обстеження розраховане на два дні. Іногороднім можуть надати гуртожиток. Крім лабораторних аналізів, дитині роблять УЗД внутрішніх органів і щитовидної залози, а також електрокардіограму серця (ЕКГ) і реоенцефалографію судин головного мозку. Протягом двох днів дітей оглядають більше десятка фахівців: дерматолог, гінеколог, педіатр-генетик, гастроентеролог, невролог, отоларинголог, гематолог, стоматолог, кардіо-ревматолог, ендокринолог, офтальмолог, психіатр, пульманолог і педіатр. За результатами огляду експертна комісія видає батькам висновок і рекомендації.

При необхідності діти-переселенці і діти учасників АТО також можуть пройти тут курс лікування в стаціонарі.

Через те, потребуючих консультації фахівців дуже багато, потрапити на обстеження можна тільки після попереднього запису та заповнення спеціальної форми в пабліку Гуманітарного Штабу https://www.facebook.com/groups/IDP.UA/.

У лікарню з собою потрібно взяти довідку ВПО і свідоцтво про народження дитини.

Контакти Гуманітарного штабу:
Сайт: idpua.org
050 98 82 500, 068 098 7479 – Тетяна, фахівець по роботі з сім’ями вимушених переселенців.

Безкоштовну медичну допомогу дорослим переселенцям і дітям також надає «Медична Мобільна Клініка» (Київ, вул. Академіка Філатова, 1/22, станція метро «Либідська»).

По суботах тут можна отримати консультацію терапевта, ендокринолога, педіатра і гінеколога. Також доступні ЕКГ, УЗД та загальноклінічні лабораторні аналізи.

Попередній запис з понеділка по п’ятницю з 9.00 до 17.00 за телефонами: 068-943-26-38, 095-471-33-78. При собі потрібно мати документ, що посвідчує особу та довідку переселенця.

Поділіться своїми думками

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.