ГОВОРИ. СЛУХАЙ. ДІЙ.

Читати статтю російською
0

Документальний день від Театру Переселенця

21.12.2016

Вечір п’ятниці 23 грудня обіцяє бути невимушено цікавим завдяки презентації нових проектів Театру Переселенця в рамках п’ятого документального дня.

О 19:00 в приміщенні Goethe-Institut Ukraine (Гете-Інститут) у Києві покажуть три вистави в форматі work in progress  − із залученням глядачів та режисерів театру Георга Жено, Наталі Ворожбит і Максима Курочкіна.

Першою представлять нову роботу під назвою «День, коли зупинилась війна», присвячену війні в Сирії та біженцям.

Другою у програмі вечора  стане вистава «Діти та військові», яка з’явилась після побаченого авторами в АТО.  За словами режисерки Наталки Ворожбит, це своєрідна спроба театру «налагодити спілкування між місцевими та військовими і таким чином, трошки наблизити мир, і попередити майбутні конфлікти».

Третім буде представлено проект «Києве мій?». Глядачам покажуть столицю  такою, якою її бачать та відчувають прибулі переселенці, зокрема діти.

«Чи може він (Київ) стати для них новим домом? Що важливе взяли з собою зі Сходу і з Криму? Що хочеться забрати звідси? Що залишили там назавжди? Що відбувається з нами, коли ми бачимо Київ саме очима переселенця? Що відкриється в нас?», − такі питання розкриють на сцені чотири молодих режисери.

Музичний супровід вечора − народний ансамбль «Дивина».

Вхід вільний.

Більше про авторів та проект дізнаєтесь на сторінці заходу у Facebook або на сайті театру.

Адреса: Гете-Інститут, м. Київ, вул. Волоська, 12/4.

 

Поділіться своїми думками

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.