ГОВОРИ. СЛУХАЙ. ДІЙ.

Читати статтю російською
0

Карта бажань: мріяти так, щоб збулося

Грудень 31, 2016

Це так просто і цікаво, що нагадує дитячу гру. Але ви самі здивуєтеся, наскільки ці картинки з підписами сильніші за щорічні загадування бажань під бій курантів!

Хочеш, щоб збулася мрія – намалюй її

У вас була в дитинстві звичка вирізати з журналів картинки бажаних речей або місць, де вам хотілося побувати? Можливо, ви малювали об’єкти заповітних мрій чи прикрашали свої фото чимось, чого так не вистачало в реальному житті? Так? Тоді неодмінно поверніть собі цю звичку! Якщо ні – візьміть її собі на озброєння.

Уперше дізналася про карти бажань, або, як їх ще називають, карти скарбів, у студентські роки. Спостерігаючи за двома завжди позитивними і успішними одногрупницями, відкрила для себе сенс їхнього ритуалу. Дівчата робили смішні колажі на великих аркушах паперу з власних фото і глянцевих ілюстрацій, зображуючи себе то на фоні Ейфелевої вежі, то на екрані телевізора, на Ельбрусі або в оточенні знаменитостей. Усе це вони доповнювали барвистими підписами та малюнками.

primer-karti

Так дівчата зображували бажані відпустку, майбутню роботу, якої прагнули, і «програмували» себе на зустріч із потрібними людьми.

Візуалізація ідеальної схеми подій особистого життя, якщо вірити практикам фен-шуй, − чудовий спосіб розібратися в собі та своїх бажаннях, перейти до активного мріяння і налаштуватися на послідовне втілення заповітних «хочу».

fwf_fkj5tbo-alice-achterhof

Найсприятливішим для складання карти бажань вважається період після китайського нового року (28 січня). Але, наприклад, у нас склалася сімейна традиція малювати ці карти в новорічну ніч. Так залишається час все осмислити і внести важливі деталі.

Головне – конструювати карту власними руками, без сторонньої допомоги. Керуючись власним внутрішнім голосом, а не очікуваннями чи уявленням інших.

Що знадобиться:

• ватман або великий аркуш паперу;
• кольорові ручки, фломастери, олівці, фарби (на вибір);
• лінійка;
• вирізки з журналів, роздруківки з Інтернету, рекламні брошури (картинки, які найкращим чином зображають уже втілене ваше бажання);
• клей;
• ножиці;
• 30-45 хвилин часу;
• ясне уявлення і точне формулювання своїх бажань;
• позитивний настрій.

Найкраще із створенням карт бажань справляються діти. Вони практично всі малюють самі, і, що дуже важливо – рідко кривлять душею і скромничає :).

dscf8140

Ми ж, дорослі, як правило, вдаємося до розпечатуванню картинок або вирізання журнальних фото, «залипаем» в скепсисі і довго-довго сумніваємося. А даремно…

Як робити

Аркуш паперу поділяємо на 9 секторів – сфер життя, розміщуючи їх зліва направо згори вниз в такому порядку:

1. достаток;
2. слава (репутація);
3. відносини;
4. родина;
5. здоров’я;
6. діти і творчість;
7. знання;
8. кар’єра;
9. подорожі, помічники та вчителі.

primer

Починати краще зі здоров’я (центральна частина). Далі заповнюємо блоки від «достатку» за годинниковою стрілкою. У центрі намалюйте себе щасливого або помістіть фото, на якому ви собі найбільше подобаєтеся, але обов’язково позитивне.

Пам’ятайте: ефективність залежить аж ніяк не від художньої цінності. Важливо, аби в найбільш значущих для вас секторах бажання і підписи до них зображували щасливий момент втілення.

jk8rarn6lmw-ian-schneider

Приклади: «Я здорова і сповнена сил, щоранку роблю ці вправи», «Мої друзі та родина люблять мене, ми завжди знаходимо час для яскравого спільного відпочинку», «Я нарешті їду в тур по замках Європи», «Я блискуче проходжу співбесіду в Royal Bank».

При складанні підписів забудьте про слова з часткою «не» («я не хворію» замінюємо на «я здоровий»). Більше впевненості, позитиву, тільки щасливі люди та події на вибраних зображеннях.

ulz8elesybm-lotte-meijer

vmrmyolqzwo-andreas-ronningen

yuwkdfplp6w-samuel-clara

Бажаючи поліпшення матеріального становища, вказуйте реальні цифри, а якщо хочете знайти нову роботу – впишіть назву компанії або сфери, в яких себе бачите.

Для мотивації радять на готовій карті написати: «Всі мої бажання збуваються легко і без зусиль, для загального блага».

Що далі

Карту бажань потрібно розмістити так, аби вона щодня потрапляла у поле вашого зору – це найкращий «нагадувач», тренажер успішності і двигун хороших змін. Однак не варто вішати її, наприклад, над робочим столом в офісі, виставляючи на загальний огляд.

2

Намалювати карту і забути про її існування – все одно, що покликати кращих друзів у гості, накрити стіл і заснути за півгодини до вечірки. Потрібно щодня слідувати зображеному в карті, адже це не «лист до Санти», а «навігатор» ваших досягнень.

Бажаю в новому році бути собою, вірити у власні сили, відмовитися від «не можу» і «не знаю». Нехай у вас все неодмінно вийде!

Поділіться своїми думками

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.