ГОВОРИ. СЛУХАЙ. ДІЙ.

Читати статтю російською
2

Запорізька область запрошує переселенців

23.11.2016

До Запорізької області продовжують прибувати переселенці, які виїхали із зони АТО. За даними регіонального штабу з питань соціального забезпечення і тимчасового розміщення сімей і переселенців із зони проведення АТО, на сьогодні в області зареєстровано понад 69 тисяч вимушених переселенців, з них 9 тисяч чоловіків, 21 тисяча жінок, 17 тисяч дітей і більше 20 тисяч інвалідів і осіб похилого віку.

alt_message

У будні дні до штабу звертається не менш ніж 10 людей, в основному це новоприбулі, які до останнього залишалися в своїх будинках і квартирах, проте з настанням холодів були змушені переїхати в пошуках більш стабільного і комфортного місця проживання. В області їх розселяють до модульного містечка в Запоріжжі і в профільні гуртожитки.

Зокрема, зараз в містечку живуть 364 переселенця. За словами прес-служби обласної державної адміністрації, на даний момент існує можливість заселити ще не менше 300 чоловік, основна частина яких (понад 200) буде розміщена безпосередньо в модульному містечку, розташованому в Південному мікрорайоні Запоріжжя, який є свого роду резервом. Додаткову кількість переселенців також готові прийняти в Веселівському, Михайлівському та Приазовському районах.

refugees_2

Модульне містечко було побудовано завдяки співпраці міської адміністрації, уряду Німеччини та Німецького товариства міжнародного співробітництва, які виділили на будівництво 25 мільйонів євро. Як стверджує перший заступник міського голови Запоріжжя Дмитро Свіркін, переселенці, котрі заселилися в містечко, будуть сплачувати лише за комунальні послуги, інші витрати візьме на себе міський або обласний бюджет. На території модульного містечка створені санвузли для людей з обмеженими можливостями, в господарському блоці знаходиться пральня на 25 пральних машин, додатково працює кімната психологічної допомоги та дитячий ігровий майданчик; є доступний безкоштовний Wi-Fi.

refugees_3

Додатково: регіональний штаб з питань забезпечення та тимчасового розміщення сімей і переселенців із зони проведення АТО в Запорізькій області розташований по вулиці Кріпосний, 65 (колишня Грязнова). Звернутися в штаб можна по телефону (061) 787-94-31 або зателефонувати на безкоштовні номери 101 або 102, звідки всі бажаючі будуть перенаправлені на обласний штаб.

    Все, конечно, отлично. Вложены миллионе евро, а сто долляров не нашли на простенький сотовый. Я хочу выехать с днрии и только один звонок на 061 съест все мои деньги. А при звонке на 101 и 102 мне ответит захарченко. Неужели нельзя было организовать хоть один мобильный на МТС? Все для людей.

    Правильно ли я понял – 25 млн Евро для размещения 300 человек? Это если в семье по три человека, то размещается 100 семей. Теперь делим 25 млн Евро на 100 семей и получаем, что для размещения одной семьи выделено 250000 Евро. Сколько стоит 3-шка в Запорожье?
    Люди, чи ви зовсім подуріли від такої нахабності?