ГОВОРИ. СЛУХАЙ. ДІЙ.

Читати статтю російською
0

Абітурієнтам із зони АТО спростять умови вступу до українських вишів

25.04.2017

Випускники з окупованих районів Донбасу зможуть вступати до вищих навчальних закладів на підконтрольній Україні території без сертифіката ЗНО.

Як повідомляє Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та ВПО,  з 19 червня в Донецькій та Луганській областях розпочнуть роботу освітні центри «Донбас-Україна», які прийматимуть абітурієнтів за спрощеною процедурою. Тут не будуть вимагати сертифікат ЗНО та атестат про отримання середньої освіти. Для звернення до таких центрів, навіть не обов’язково пред’являти український паспорт.

Для того, аби вступити до обраного українського вишу за спрощеною процедурою, абітурієнтам з окупованих районів Донбасу необхідно звернутися до освітнього центру «Донбас-Україна», особисто подати заяву, заповнити освітню декларацію, скласти два іспити державної підсумкової атестації (українська мова та історія України) і один вступний іспит (визначає вищий навчальний заклад).

Після іспитів абітурієнти з Донбасу братимуть участь у загальному конкурсі для вступу до вищого навчального закладу разом з іншими абітурієнтами.

Нагадаємо, нещодавно Міністерство освіти внесло мешканців непідконтрольних територій Донбасу і Криму, а також переселенців до переліку осіб, які можуть отримати загальну середню освіту екстерном.

Поділіться своїми думками

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.