ГОВОРИ. СЛУХАЙ. ДІЙ.

Читати статтю російською
0

32% переселенців страждають посттравматичним стресом

Червень 9, 2017

Майже третина переміщених з Донбасу та Криму українців стали жертвами посттравматичного стресового розладу, спричиненого конфліктом на сході країни

Такі дані містяться в дослідженні «Приховані наслідки конфлікту: Проблеми психічного здоров’я внутрішньо переміщених осіб і доступність психологічної допомоги в Україні», проведеному організацією International Alert спільно з Глобальною ініціативою в психіатрії, Лондонською школою гігієни і тропічної медицини та Київським міжнародним інститутом соціології.

В рамках дослідження було опитано 2203 переселенці з усіх регіонів України. В результаті опитування виявилася поширеність таких психічних розладів, як депресія (22%) і тривожні стани (17%). На думку вчених, присутність даних симптомів пов’язана з порушенням сімейних зв’язків, відносинами з суспільством, працездатністю.

Серед опитаних респондентів 74% ВПО потребували психіатричної допомоги, але не отримують її через високу вартість послуг і медикаментів.

За словами представника українського офісу організації International Alert Інни Топал, виявлення таких психічних проблем, як посттравматичний стресовий розлад, означає, що навіть після того, як жахи війни залишилися позаду, багатьом людям важко продовжувати нормальне життя і будувати мирне майбутнє.

Поділіться своїми думками

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.