ГОВОРИ. СЛУХАЙ. ДІЙ.

Читати статтю російською
0

Афіша на вихідні: кімната високих енергій, надихаюче кіно та молодий джаз

03.02.2017

Позаду робочий тиждень, лютневі холоди і день бабака, попереду нас чекають вихідні, які можна урізноманітнити відвідуванням незвичайних заходів, зазвичай абсолютно безкоштовно . Змінити теплий плед на активний відпочинок буде не так просто, враховуючи погодні умови, але результат того вартий.

Київ

Почати вікенд ми пропонуємо з екскурсії про таємниці замку «Політеху» в Політехнічному Інституті. Разом з екскурсоводом ви зможете долучитися до легенд університетського кампусу і доторкнутися до таємниць, які зберігають професорський дворик та вежа замку Знань, відвідати місця мандрів примари вічного студента, з’ясувати, за яких умов поїде паровоз і злетить літак, та дізнатися, яке відношення до університету мають боги грецького пантеону.

kv_kpiexcursion_740

Де: проспект Перемоги, 47, парк КПІ, у «Пам’ятника Загиблим Студентам» ( як дістатися)

Коли: 4 лютого, субота, 11:00

Ціна: 100 грн, придбати квитки


 

Михайло Жванецький Іронічний стверджує, що спеціально одеські жарти ніхто не вигадує – вони народжуються спонтанно під час звичайних розмов. Переконатися в цьому на практиці можна під час авторського вистави «Одеські дачі» в театрі «Актор». Просочений морським повітрям і атмосферою легендарних двориків спектакль перенесе глядачів в один з днів одеського життя, наповнений побутовими ситуаціями і легкими відносинами веселих людей.

kv_theatre_odessa_740

Де: вул. Велика Житомирська, 40, театр «Актор» ( як дістатися)

Коли: 5 лютого, неділя, 17:00

Ціна: 80 грн, придбати квитки


 

Романтичний спектакль «Кольори» відомого драматурга Павла Ар’є розкаже пронизливу історію про те, як емігранту пережити голод, депортацію до Німеччини, репресію рідного батька, смерть матері, шлюб зі збіднілим аристократом, переїхати до Франції та відкрити свою власну справу. В основі вистави лежить історія, яку режисер почув у паризькому метро: незнайома жінка похилого віку, впізнавши в його мові українські нотки, розповіла йому, як опинилася в столиці Франції та як в неї склалося життя далеко від рідної землі.

kv_colors_740

Де: вул. Шовковична, 7-а, театр «Золоті Ворота» ( як дістатися)

Коли: 4-5 лютого, субота-неділя, 19:00

Ціна: 120 грн, замовити квитки


 

Виставка Давида Чічкана «Втрачена можливість» в Центрі візуальної культури переносить нас в минуле і знову піднімає оповиту драматичними загадками завісу таємниці над історією Майдану. Автор іронічно показує, як пройшли «декомунізацію» соціалісти Іван Франко, Леся Українка та Михайло Драгоманов, попутно демонструючи низький рівень політичної обізнаності політиків і обивателів.

kv_chekan_740

Де: вул. Глубочицька, 44, “Центр візуальної культури” ( як дістатися)

Коли: 4 лютого, субота, 16:00

Ціна: безкоштовно


 

Виставка «Внутрішня Японія» в центрі «Музею історії Києва» покаже Японію з незвичайного боку – без самураїв, гейш, пелюсток сакури та зображень гори Фудзі. Ініціатор виставки, сходознавець і колекціонер Андрій Накорчевський, вважає основною метою проекту демонстрацію глибинних смислів концептуального мистецтва за допомогою традиційних методів живопису. Незвичайна художня виставка присвячена Країні Сонця, де свої найкращі роботи представлять глядачеві сучасні українські митці. За допомогою творчості вони не тільки познайомлять українців з японською культурою, але і покажуть власне сприйняття цієї чудової країни.

Де: вул. Б. Хмельницького, 7, музейно-виставковий центр «Музей історії Києва» ( як дістатися)

Коли: 4-5 лютого, субота-неділя, 18:00

Ціна: безкоштовно


 

Короткометражні фільми, що увійшли до програми «Дні надихаючого кіно» в кінотеатрі «Жовтень», обов’язково викличуть позитивні емоції, допоможуть набути впевненості або змусять задуматися, нагадають про головне і точно не залишать нікого байдужим. Дні надихаючого кіно – це найкращі короткометражні мотиваційні фільми режисерів з різних країн про любов, добро, неймовірні людські можливості, віру, силу духу, досягнення цілей і мрії.

kv_cinemainspire_740

Де: ст. метро “Контрактова площа”, вул. Костянтинівська, 26, кінотеатр “Жовтень” ( як дістатися)

Коли: 4-5 лютого, субота-неділя

Ціна: от 40 до 80 грн, замовити квитки


 

Харків

Компанія «DEC Education» запрошує на освітню виставку за участю престижних зарубіжних університетів і мовних центрів. До програми увійшли семінари про освіту і вступ від представників посольства США, Канади та Швейцарії, семінари та тренінги про альтернативну освіту і тести IELTS / TOEFL, індивідуальні консультації про середню освіту, бакалавріат, магістратуру, мові курсів та мовні табори з представниками навчальних закладів та експертами компанії DEC Education.

kh_eduweekend_740

Де: проспект Незалежності, 2, готель “Premier Palace” ( як дістатися)

Коли: 4–5 лютого, субота-неділя (час проведення слід уточнювати у організатора)

Ціна: безкоштовно (за попередньою реєстрацією на сайті заходу)


 

Центр робототехніки «Boteon» представляє майстер-клас з робототехніки, в який входить програма отримання базових знань з інформатики, програмування, схемотехніки і конструювання. Процес навчання розрахований на розвиток у дітей логічного і творчого мислення, а також здатності працювати в команді.
kh_robotech_740

Де: ст. метро “Проспект Гагарина”, проспект Гагарина, 1, вхід зі сторони ДК “Будівник”, зліва від ДельтаБанка, цокольний поверх ( як дістатися)

Коли: 5 лютого, неділя (час проведення необхідно уточнювати)

Ціна: безкоштовно (за попередньою реєстрацією реєстрацією)


 

Любителів точних наук і яскравих фізичних експериментів ЛандауЦентр запрошує відвідати «Кімнату високих енергій», де відвідувачів чекає в прямому сенсі блискавичне шоу з використанням трансформатора Тесла та «сходів Якова».

kh_teslaroom_740

Де: ст. метро “Університет”, пл. Свободи, 6 (вхід зі сторони готеля «Kharkiv Palace Hotel») ( як дістатися)

Коли: 4-5 лютого, субота-неділя, с 10:00 до 18:00 (час проведення варто уточнювати у організаторів)

Ціна: 30 грн


 

Львів

Проводячи вихідні в чарівній атмосфері львівських вулиць, обов’язково відвідайте концерт кавер-групи Bubblehead в клуб-кафе «Music Lab». Репертуар гурту, що складається із зарубіжних хітів таких відомих груп, як Arctic Monkeys, Radiohead, The Pixies, Lana Del Rey, The Subways, Coldplay, Stereophonics, The White Stripes в оригінальній обробці, не залишить байдужим цінителів якісної музики.

lv_bubble_740

Де: вул. Братів Рогатинців, 27 ( як дістатися)

Коли: 04 лютого, субота, 21:00

Ціна: безкоштовно


 

Виставка «Особистість vs. Тоталітаризм» на території галереї Львівської Національної Академії Мистецтв присвячена людям, які не зламалися в протистоянні з тоталітарною системою і боролися за незалежність України. Їх життєві історії представлені крізь призму спогадів, фотографій і документів. На виставці розкажуть історію перебування Галичини в складі Польщі (1919-1939), СРСР (1939-1941, 1944-1991 рр.) і Німеччини (1941-1944 рр.) та продемонструвати вплив цих режимів на життя звичайних людей.

lv_personavstotal_740

Де: вул. Кубієвича, 35б ( як дістатися)

Коли: 4-5 лютого, субота-неділя, 10:00 – 16:00

Ціна: безкоштовно


 

Цінителі хорошої музики, яка пройшла випробування часом, оцінять джем молодих музикантів нового покоління, які сьогодні створюють інтелектуальне середовище Львова, на вечірці «Молодий джаз» серед постійних відвідувачів арт-кафе «Квартира 35» в просторому залі мистецького об’єднання «Дзига»

lv_young_jazz

Де: вул. Вірменська, 35 ( як дістатися)

Коли: 4 лютого, субота, 20:00

Ціна: безкоштовно

Поділіться своїми думками

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.