ГОВОРИ. СЛУХАЙ. ДІЙ.

Читати статтю російською
0

Афіша: плюшеві ведмеді, примари та сферичне кіно без вакууму

Лютий 17, 2017

Прийдешні вихідні зможуть порадувати нас унікальним погодним феноменом: теплим лютневим сонцем, що настроює до неквапливих прогулянок на свіжому повітрі.

Однак на той випадок, якщо вітер зміниться і внесе у ваші плани несподівані корективи, ми підготували список заходів, які зможуть врятувати вікенд і урізноманітнити дозвілля.

kyiv_cityplane

Тринадцятий Міжнародний салон ляльок і плюшевих ведмедів «Модна лялька» запрошує в гості любителів одного з найдавніших мистецтв. Відвідувачі та гості виставки зможуть доторкнутися до дивовижного світу рукотворного лялькового мистецтва і познайомитися з майстрами-лялькарями.

На виставці будуть представлені авторські, колекційні, будуарні, шарнірні, текстильні і оберегові ляльки, компанію яким складуть плюшеві ведмеді та інші м’які іграшки.
teddy_show_740

Де: станція метро “Лівобережна”, Броварський проспект, 15, Міжнародний Виставковий Центр, павільйон №2 ( як дістатися)

Коли: 18-19 лютого, субота-неділя

Ціна: безкоштовно


 

Цими вихідними Makoto Dodjo познайомить цінителів якісного кіно з творчістю геніального режисера Хаяо Міядзакі. Глядачі зможуть подивитися кращу його роботу – анімаційний фільм «Віднесені примарами». Сюжет оповідає про десятилітню дівчинку, що потрапила в світ примар і монстрів. Після того як її батьків перетворює в свиней зла відьма, дівчинка влаштовується до відьми на роботу, щоб знайти спосіб звільнити себе і своїх батьків, а також повернутися в людський світ.

Картина стала найуспішнішим фільмом в історії Японії, обігнала «Титанік» в японському прокаті, виграла премію «Оскар» в номінації «кращий анімаційний повнометражний фільм» і приз «Золотий ведмідь» на Берлінському кінофестивалі. «Віднесені примарами» також займають перше місце в рейтингу кращих мультфільмів всіх часів і народів за версією найбільшого в світі кінокаталога IMDb.

spirited_away_740

Де: станція метро “Палац Україна”, провулок Новопечерський, 7, Makoto Dojo ( як дістатися)

Коли: 18 лютого, субота, 18:00

Ціна: 50 грн


 

У суботу в приміщенні школи CANactions пройде лекція Кена Уайлдера (Ken Wilder) – концептуального художника і вченого – який спеціалізується на інтер’єрному та просторовому дизайні, викладає в Chelsea College of Arts і є куратором магістерської програми з напрямку просторового дизайну Університету Мистецтв у Лондоні.

Кен створює просторові інсталяції та відеопроекції, а його огляди та дослідження в галузі кіно, науки і мистецтва публікуються в виданнях Filmwaves, Moving Image Art Journal Review та інших. Уайлдер проведе дві лекції: «Філософія. Простір. Розповідь» і «Втручання в архітектуру: специфічні установки для відчуття простору». Також він розповість про свої проекти та експериментальному плануванні простору інтер’єрів та екстер’єрів.

45db97c-759_441-5e9b0-ldf0final0120070111sml

Де: вул. Лаврска, 16, CANactions School ( як дістатися)

Коли: 18 лютого, субота, 14:00

Ціна: безкоштовно, за попередньою регістрацією


 

lviv_cityplane

Виставка Вікторії Ясинською «Портрет солдата» демонструє фотографії добровольців і призовників, які брали участь у військових діях на сході країни. Протягом року автор виставки записувала історії війни: тепер вона намагається познайомити суспільство з людьми, які ризикували собою в ім’я країни.

«Фотографії солдатів і героїв АТО в цьому залі мають певний символізм: ці твори мистецтва вічні. Наступні покоління повинні пам’ятати сучасних героїв. На жаль, жодного зі сфотографованих бійців уже немає в живих. Для мене дуже важливо, щоб наших хлопців знав весь світ. Але основна мета благодійна – збір коштів на реабілітацію військових – воїнів АТО », – стверджує Вікторія Ясинська.

soldier_740

Де: вул. Коперніка, 17, культурно-мистецький центр “Львівський палац мистецтв” ( як дістатися)

Коли: 18-19 лютого, субота-неділя, с 10:00

Ціна: до 20 грн


 

Жителі Львова вперше зможуть відвідати ультрасучасний цифровий планетарій і сферичний кінотеатр ATMASFERA 360. Завдяки цифровій проекційній системі досягається чудова якість і реалістичність об’ємного зображення без 3D-окулярів: сферичне кіно дозволяє отримати безпрецедентний розважальний досвід.

sphere_cinema_740

Де: вул. Коперніка, 17, культурно-мистецький центр “Львівський палац мистецтв” ( як дістатися)

Коли: 18-19 лютого, субота-неділя, с 15:00 до 21:00

Ціна: от 50 грн


 

Підлітковий клуб дозвілля і молодіжної освіти twenTEEoNe запрошує юних жителів міста на церемонію відкриття. На відвідувачів чекає серія лекцій про соціальні мережі, мережевий імідж, базові основи виживання в суворому світі блогосфери, таймменеджмент і саморозвиток. Наприкінці зустрічі присутніх чекатиме майстер-клас сценічної імпровізації.

modern_teen_club_740

Де: вул. Мулярська, 2а, Перша Львівська Медіатека ( як дістатися)

Коли: 19 лютого, неділя, с 12:00

Ціна: безкоштовно


 

odessa_cityplane

Вулиця Богдана Хмельницького, кут Запорізької. Півтора кварталу до єврейської лікарні, М’ясоєдівська, Банний провулок, Прохорівська, Чумкаю Скажіть, хто у відомій пісні у бабусі-старенькі “відбирала честь”? Саме так – «сім нальотчиків». А звідки ці бандити, грайливою ходою, підмітаючи кльош бруківку, «прішелєстєлі» до місця злодійства? Саме з того самого перехрестя!

На вищезгаданому кутку народився Михайло Якович Вінницький (в миру Мішка Япончик, він же – бабелєвський Бєня Крік), тут же, в приміщенні нинішнього ломбарду була його «малина»; на цьому ж перехресті, перебувала найвідоміша злодійська школа. У ній досі збереглося безліч історій, почути які можна на екскурсії по «Бандитською Одесою» – ви все побачите самі!

od_criminal_740

Де: вул. Гоголя, 8 ( як дістатися)

Коли: 18 лютого, субота, 11:00

Ціна: от 75 до 150 грн


 

Акселератор для IT-проектів iQSpace, який поєднує в собі креативний простір та IT-інкубатор, запрошує дітей та підлітків на пробний урок програмування мовою Python, який стане для них прекрасним введенням в основи програмування.

В кінці повного курсу відвідувачі будуть вільно розбиратися в основах мови Python, яка використовується всюди, від web-розробки та розробки програмного забезпечення до наукових проектів, і зможуть застосувати на практиці отримані знання для вирішення прикладних задач.

iqspace_740

Де: вул. Жуковського (минула Почтова), 9, IQSpace ( як дістатися)

Коли: 18 лютого, субота, 11:00

Ціна: безкоштовно (необхідна попередня реєстрація за телефоном або за посиланням http://bit.ly/2l0a6Bj)


 

Якщо ваша дитина любить комп’ютерні ігри і ви хочете направити її енергію в конструктивне русло, відвідайте відкритий урок комп’ютерної академії «ШАГ» зі створення комп’ютерних ігор. Дітям розкажуть про те, як створити гру з нуля і на цьому заробити, познайомлять з основними секретами програмування комп’ютерних ігор і продемонструють основні технології, які потрібно освоїти, щоб розробити свою гру.

academy_740

Де: вул. Єврейска, 3, Компьютерна Академія “Шаг” ( як дістатися)

Коли: 18 лютого, субота, 12:00

Ціна: безкоштовно (необхідна попередня реєстрація)


 

Поділіться своїми думками

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.