ГОВОРИ. СЛУХАЙ. ДІЙ.

Читати статтю російською
0

Метро, кіно і лабіринт. Щоденник цікавих канікул

01.09.2017

Літо прощавай! Відбулася фінальна екскурсія для дітей з родин ВПО від БФ «Анкора» і «Полілогу»

30 серпня ми побували в Музеї метрополітену Києва. Звично спускаючись та підіймаючись ескалаторами столичного метро, ми навіть не підозрювали, що користуємося однією з найглибших і найкрасивіших підземок світу.

muzey-metro_gid

Наш гід Людмила Литвинчук

muzey-metro

Відомо, що ідея пустити поїзди під Києвом з’явилася наприкінці 19-го століття, однак втілити її змогли лише в листопаді 1960 року. У той час київське метро стало третім в колишньому СРСР після московського та пітерського. Сьогодні головна українська підземка посідає 24-е місце в світі за пасажиропотоком, знаходячись лише на 49-му по довжині ліній. Три гілки столичного метрополітену тягнуться на понад 67 км.

upravlenie-metro

metro-stancii

Цікаво, що станція «Арсенальна» Святошинсько-Броварської лінії – найглибша в світі й занурюється на 105,5 метрів під землю.

Ще один привід пишатися столичною підземкою, – архітектура і оформлення станцій. У 2012 році британська Daily Telegraph внесла «Золоті ворота» у ТОП-22 найкрасивіших станцій метро Європи.

mramor

kreslo-nachalnoka-podzemki

sistema-upravleniya-metro

Музей метрополітену Києва був відкритий в 2000 році. Всього в трьох залах на другому поверсі Адміністрації київської підземки зібрано понад дві тисячі експонатів.

maket-metro

Гордість музею – діючий макет першої станції «Дніпро» в масштабі 1:87. Так виглядало депо підземки в перші роки існування

zhetony

Унікальна колекція раритетних і сучасних жетонів, а також проїзних документів не лише київської підземки, а й метро з різних куточків світу

pishem

Дівчата залишили теплі відгуки про екскурсію

otzyvy

Перед музеєм київського метрополітену ми встигли відвідати одне з найулюбленіших місць міської дітвори – сучасний Агропарк розваг «Кукулабія» в Києві.

labirint

ne-zabludites

“Інструктаж” перед забігом у лабіринт

Саме тут на площі 45 тис. М² розташований найбільший лабіринт України з кукурудзи. Він простягається на 1,5 км і виконаний у вигляді мапи.

kukul

До слова, організатори підготували захоплюючий квест, який знайомить з цікавими фактами про визначні пам’ятки рідної країни і світу.

kvest_kukulab

У пошуках правильних відповідей на розташовані в різних точках лабіринту питання довелося неабияк «попотіти» навіть батькам

voprosy_kukulab

Виявилося, що агропарк – це не тільки відвідування лабіринту-рекордсмена. Тут постійно відбуваються всілякі заходи й концерти, з розвиваючими іграми, смаколиками та неабиякими активностями для сімейного відпочинку на свіжому повітрі.

minyon_kukulab

zaryadka

Ми встигли покрутити обручі

fizika_kukulab

…підучити фізику

gorka_kukul

покататися на гірках із соломи, а ще …

gamak_kukulabiya

відпочити і прийняти освіжаючий душ

dush_kukulab

chuchelo_kukul

Які канікули без мультиків? Один із культпоходів серпня ми провели в кінотеатрі мережі розважальних центрів «Блокбастер» у столиці. «Захоплюючі канікули» були запрошені на благодійний показ мультфільму «Бігфут молодший».

mult

bigfut

З подарованими організаторами 3D-окулярами і чудовим настроєм ми вирушили в захоплюючу подорож разом з мультгероями – хлопчиком Адамом і його батьком (Бігфутом), на якого полює корпорація аби ставити на ньому досліди.

bigfut

zal

Випадково школяр дізнається, що його батько-вчений, якого він вважав загиблим, насправді живий. Хлопчик відправляється на пошуки. Знайшовши тата в лісі, Адам виявляє унікальні здібності у рідного батька і в себе. Бігфут розуміє мову тварин, йому допомагають кумедні мешканці лісу, а ще він неймовірно швидко пересувається. По слідах хлопчика, супербатька знаходять його вороги і беруть в полон … Утім, як завжди, добро і дружба перемагають зло!

malchiki_zal

Дякуємо нашим партнерам за підтримку і подаровані яскраві емоції!

Про всі екскурсії «Захоплюючих канікул» можна прочитати за посиланням на нашому сайті.

Поділіться своїми думками

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.