ГОВОРИ. СЛУХАЙ. ДІЙ.

Читати статтю російською
0

Мінсоцполітики: з 1 травня підвищують «переселенські»

05.05.2017

У зв’язку з підвищенням в Україні прожиткового мінімуму з 1 травня буде збільшена і адресна допомога переселенцям

За інформацією Міністерства соціальної політики прожитковий мінімум для дітей віком до 6 років становитиме 1426 грн., для дітей віком від 6 до 18 років – 1777 грн. , для працездатних громадян – 1684 грн., для людей, які втратили працездатність – 1312 грн.

Також повідомляється, що окрім збільшення щомісячної адресної допомоги особам, тимчасово переміщеним з районів проведення антитерористичної операції та тимчасово окупованої території України, буде збільшено розмір інших соцвиплат.

У той же час, як пояснила юрист Восток-SOS Олена Луньова, збільшення прожиткового мінімуму вплине лише на одну категорію ВПО.

«Дійсно, з 1 травня збільшено прожитковий мінімум. Проте з усіх видів адресної допомоги до нього «прив’язані» лише виплати людям з інвалідністю. Тобто, згадане «підвищення» торкнеться лише ВПО з інвалідністю. У чинній постанові №505 Про надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, у тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, розміщеній на сайті Верховної Ради, жодних змін у розмірі адресної допомоги іншим категоріям внутрішньо переміщених осіб немає», – зазначила А. Луньова.

adresna-dopomoga

Поділіться своїми думками

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.