ГОВОРИ. СЛУХАЙ. ДІЙ.

Читати статтю російською

СБУ запобігла крадіжці коштів переселенців

Служба безпеки України виявила та запобігла незаконному отриманню соціальних виплат в районі проведення антитерористичної операції. Як повідомляє прес-служба СБУ, за допомогою підроблених довідок про статус переселенця, особи, які проживають на тимчасово окупованих територіях, отримували соціальні виплати з державного бюджету.

Оперативниками СБУ було встановлено, що незаконні виплати за довідками переселенців отримували понад 800 осіб, які проживають на території Станично-Луганського району. За підсумками розслідування було прийнято рішення про припинення виплат, завдяки чому державний бюджет зекономив близько 4 мільйонів гривень, які підуть на виплату справжнім переселенцям, які потребують допомоги і підтримки держави.

sbu_inner_1

Раніше схожа схема була виявлена в Запоріжжі: завдяки сприянню співробітників місцевої прокуратури була знешкоджена злочинна група, яка займалася підробкою документів і фінансуванням терористів. При підтримці співробітників місцевого банку і соціальних організацій міста, зловмисники допомагали жителям окупованих територій реєструватися у якості переселенців у Запорізькій області та отримувати відповідні бюджетні виплати.

Отримані завдяки махінаціям кошти перевозилися на окуповані території, при цьому частина коштів передавалася представникам сепаратистів. За попередніми оцінками, зловмисники змогли привласнити понад 12 мільйонів гривень.

Поділіться своїми думками

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.