ГОВОРИ. СЛУХАЙ. ДІЙ.

Читати статтю російською
2

Українці отримають допомогу завдяки уряду Італії

Лютий 28, 2017

Постраждалі в результаті конфлікту на сході українці отримають допомогу від міжнародних організацій завдяки коштам, які виділив уряд Італії. Всесвітня продовольча програма ООН і ЮНІСЕФ отримають фінансування в розмірі 1 мільйона євро від італійського уряду.

«Ми продовжуємо підтримувати гуманітарні організації в Україні та їх діяльність з надання допомоги громадянам України. Наш внесок у роботу ВПП і ЮНІСЕФ допоможе полегшити страждання людей, в тому числі з найбільш уразливих категорій. 700 тисяч євро будуть передані Всесвітній продовольчій програмі (ВПП) ООН і 300 тисяч євро — ЮНІСЕФ, а саме на розмінування та навчальні програми для дітей шкільного та дошкільного віку», — заявив на брифінгу Давіде Ла Чечилія (Davide La Cecilia), посол Італії в Україні.

123

Давіде Ла Чечилія, посол Італії в Україні
Фото: архів Ukraine Crisis Media Center

Завдяки внеску Італії, ВПП зможе надати продовольчу допомогу особливо вразливим верствам населення, які не змогли отримати допомогу від інших гуманітарних організацій, а також реалізувати ряд заходів щодо поліпшення рівня життя місцевих жителів. ЮНІСЕФ в свою чергу зможе посилити свою програму з інформування дітей і сімей, які живуть поблизу лінії конфлікту, про мінної небезпеки.

«Ми дякуємо уряду Італії за допомогу українцям, постраждалим в результаті конфлікту на сході України, які зараз особливо гостро потребують продовольчої допомоги. ВПП ООН високо оцінює підтримку Італії в той час, коли громади по всій Україні продовжують відчувати негативні наслідки військового конфлікту в країні», — зазначив заступник директора ВПП в Україні Джанкарло Стоппоні (Giancarlo Stopponi).

Дебальцево, 2015

Центр Дебальцево, 2015 року
Фото: Євгеній Фельдман

З листопада 2014 року ВПП забезпечує переселенців продовольчою допомогою і надає підтримку тим, хто вирішив повернутися на місця свого постійного проживання, а також надає місячні продуктові набори (як у вигляді продуктів, так і у вигляді грошових переказів і ваучерів) для жителів східної України.

На даний момент близько 850 тисяч українців отримали продукти харчування від ВПП, незважаючи на триваючий конфлікт і нестабільну ситуацію в сфері безпеки, які обмежують можливості співробітників гуманітарних організацій. За оцінками організації, у 2017 році допомогу отримають ще 220 тисяч жителів України.

«ЮНІСЕФ вдячний уряду Італії за їх внесок в підтримку нашої програми освіти в області мінної безпеки в східній частині України. Ці кошти допоможуть захистити більш ніж 500 000 дітей і їх опікунів від небезпеки, яку представляють міни та боєприпаси, що не розірвалися», повідомила Джованна Барберіс, глава представництва ЮНІСЕФ в Україні.

Джованна Барберіс, голова представництва ЮНІСЕФ в Україні

Джованна Барберіс, голова представництва ЮНІСЕФ в Україні
Фото: Микола Мирний

Однією з місій ЮНІСЕФ є надання психосоціальної підтримки для дітей і дорослих, які про них піклуються, в районах військового конфлікту. Співробітники місії також відновлюють пошкоджені в результаті боїв школи і забезпечують доступ місцевих жителів до чистої питної води.

Контактні дані організацій:

Всесвітня продовольча програма ООН (UN WFP): Христина Коваленко (Krystyna Kovalenko)



ЮНІСЕФ Київ (UNICEF Kyiv): Юлія Побережна (Iuliia Poberezhna)

    Пишут красиво только где эти помощи могут получить переселенцы.

    Добрый день, Александра! Спасибо за Ваш комментарий. Мы уже подправили текст, добавили контакты. Можно написать или позвонить и узнать точную информацию, где и когда будет предоставляться помощь и как ее можно получить. Если мы еще можем вам помочь, обращайтесь.