ГОВОРИ. СЛУХАЙ. ДІЙ.

Читати статтю російською
1

40% ВПО з Донбасу найближчим часом планують повернутися додому

02.04.2018

Лише 26% переселенців не збираються повертатися додому упродовж найближчих декількох років, а 40% хотіли б повернутися

Про це свідчать дані соціологічного дослідження Київського міжнародного інституту соціології, проведеного серед внутрішньо переміщених осіб.

Повідомляється, що в 2015 році кількість бажаючих повернутися додому становила 54%. При цьому кількість тих, хто точно вирішив залишитися, не змінилася – 26%.

%d0%ba%d0%bc%d0%b8%d1%81

«До повернення можуть спонукати невирішені проблеми ВПО. Попри позитивну динаміку в багатьох аспектах, половина з повторно опитаних ВПО вважає, що за останні два роки життєва ситуація вимушених переселенців залишилася без змін, а третина відзначає погіршення», – зазначають автори дослідження.

У дослідженні акцентується увага на тому, що переважна більшість ВПО, як і раніше, не в змозі придбати собі житло і покладаються на тимчасові варіанти. На момент опитування 62% ВПО мешкали в орендованому житлі. Основні проблеми, практично не вирішуються, – висока вартість оренди житла, про що згадали 61% респондентів, а також незадовільні житлові умови, про які розповіли 20% опитаних.

Дослідники відзначають, що потреба в будівництві доступного житла для ВПО є першочерговою.

Дослідження проводилося у січні 2018 року в Бахмуті, Харкові та Сєвєродонецьку. Всього було опитано 305 ВПО та 30 представників місцевої влади, громадського сектору та інших сторін, які працюють з переселенцями.

Як раніше повідомляв «Полілог», найвищий рівень нетерпимості до переселенців спостерігається у Харківській області.

    Правительство Украины деньги ворует,ничего для переселенцев не строит.Вообще создают нетерпимые условия,чтобы все поехали назад.