ГОВОРИ. СЛУХАЙ. ДІЙ.

Читати статтю російською
0

На Донеччині для ВПО придбали 51 квартиру

25.01.2018

Держава закупила 51 квартиру на Донеччині для надання у тимчасове користування переселенцям. Житло знаходиться у Маріуполі та Покровському

Про це заявила начальниця управління з питань ВПО та гуманітарного співробітництва МінТОТ Ірина Калупаха.

За її словами, це пілотний проект міністерства, який направлений на забезпечення внутрішньо переміщених осіб тимчасовим житлом.

«У 2017 році міста Покровськ та Маріуполь отримали субвенцію з держбюджету і виділили 50% з місцевого бюджету на придбання житла для ВПО. В Покровську було куплено 9 квартир, а в Маріуполі було куплено 42 квартири», – зазначила Калупаха.

Як підкреслюють чиновники, це житло буде розподілено вже в поточному році між переселенцями з використанням досвіду Грузії – за бальною системою.

«Тут враховуватимуться критерії вразливості. І ті ВПО, які мають найбільший критерій вразливості, матимуть можливість в першу чергу отримати це житло у тимчасове користування», – заявила чиновниця.

Як раніше повідомляв «Полілог», в Слов’янську (Донецька обл.) здали в експлуатацію чотириповерховий будинок, 16 квартир в якому переселенці і учасники АТО зможуть придбати за півціни.

Поділіться своїми думками

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.