ГОВОРИ. СЛУХАЙ. ДІЙ.

Читати статтю російською
0

Переселенці зможуть отримати житло з фондів для тимчасового проживання

23.01.2018

Кабмін вніс ВПО до переліку осіб, які мають право на тимчасове проживання в помешканнях з відповідного фонду.

Як повідомляє Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і ВПО, постанова прийнята в рамках виконання “Стратегії інтеграції внутрішньо переміщених осіб і впровадження довгострокових рішень щодо внутрішнього переміщення на період до 2020 року”, схваленої Урядом України.

«Завдяки змінам, ВПО зможуть отримати тимчасове житло з фондів для тимчасового проживання в приймаючих громадах. Також спрощена процедура збору необхідних документів для постановки на облік та отримання житла. Відтепер особи, зацікавлені в отриманні тимчасового житла, в тому числі ВПО, замість довідки про склад сім’ї також можуть надати документи, що підтверджують родинні зв’язки (свідоцтво про шлюб, народження дитини, посвідчення опікуна)», – йдеться у повідомленні відомтсва.

Також право на одержання житла у тимчасове користування отримали переселенці, котрі мають у власності житлові приміщення , які знаходяться на підконтрольній території, але непридатні для проживання.

Як раніше повідомляв «Полілог», «Держмолодьжитло» відновив прийом документів громадян для участі в державній програмі «Доступне житло ».

Поділіться своїми думками

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.