ГОВОРИ. СЛУХАЙ. ДІЙ.

Читати статтю російською
0

Дзвони Михайлівського, перевірка холодом і лимонний джем: відкриття «Полілогу»

Вересень 27, 2016

Через півроку обговорень, пошуків і кропіткої роботи команда «Полілогу» – першого в Україні проекту, створеного переселенцями для переселенців, – офіційно представила один зі своїх інформаційних майданчиків polilog.com.ua.

presentation_1

Презентація нової соціальної платформи для ВПО, яка крім сайту включає в себе телевізійне ток-шоу, відбулася 23 вересня у дворі Свято-Михайлівського Золотоверхого чоловічого монастиря в Києві, який став символом взаємодопомоги під час Революції Гідності.

Незважаючи на холод та суворі хмари, що нависли над галявиною біля монастиря, підтримати старт проекту прийшло чимало гостей. Серед них – заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і ВПО Георгій Тука, радник Міністерства інформаційної політики України Івета Делікатна, радник з питань ВПО Міністерства соціальної політики Дмитро Коростельов, посол Королівства Нідерланди в Україні Кейс Кломпенхаувер, а також представники громадських і благодійних організацій – правовий аналітик БФ «Право на захист» Олена Виноградова, координатор волонтерського центру допомоги переселенцям «Фролівська 9/11» Леся Літвінова, юрист Крим SOS Вікторія Савчук та інші.

Зігрівали присутніх музикою Фредеріка Шопена і Сергія Рахманінова у виконанні юної кримчанки Христини Михайличенко, а також композиціями камерного ансамблю КССМШ ім. М. Лисенка.

presentation_3

«У мене батьківські почуття до проекту… Думаю, він по-справжньому допоможе 1,8 млн переселенців. Побудує співтовариство, здатне мобілізувати ресурси для допомоги внутрішньо переміщеним особам, – зазначив менеджер голландської компанії-партнера RNW Media Вей Ліу. – Як бачимо, ця презентація змогла об’єднати багато різних людей – представників влади, неурядових організацій, а також релігійних діячів, дипломатів, журналістів, щоб сфокусуватися на проблемі ВПО. Це чудово, я приємно вражений!».

presentation_4

Символічно і дуже приємно, що команда «Полілогу» під час презентації отримала благословення від трьох релігійних лідерів – архієпископа Української православної церкви Київського патріархату Агапіта, муфтія Духовного управління мусульман України Саіда Ісмагілова та Головного рабина Донецької області Пінхаса Вишецького.

presentation_5

На думку пана Пінхаса, підтримка переселенців не є благодійністю, а «вигідним вкладенням», яке повернеться суспільству на 150%.

«Коли ми говоримо про переселенців з Донбасу та Криму, ми говоримо про освічених, інтелігентних і успішних людей. Людей, які щось встигли зробити в житті, але в одну мить втратили все. Їм потрібна наша підтримка, яка допоможе знову стати ефективними для своєї країни», – зазначив Вишецький.

Посол Королівства Нідерланди в Україні Кейс Кломпенхаувер: «Проект важливий як суспільний діалог, який дає можливість створити ситуацію, де переселенці не відчуватимуть себе іншими. Це допоможе прибрати бар’єри. Бажаю вам успіху!».

presentation_6

Виконавчий директор Незалежної асоціації телерадіомовників (НАМ) Катерина М’ясникова висловила надію, що концепція проекту для переселенців, про переселенців, зробленого переселенцями, «вклала в нього історію успіху».

presentation_7

«Команда «Полілогу» – це люди, які жили на Донбасі та в Криму, і зможуть, думаю, краще передати ці історії, привнести свій голос, що створить правильне інформаційне середовище», – сказала вона.

У свою чергу присутній на презентації заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та ВПО Георгій Тука пообіцяв нашій команді цілковиту підтримку та свою участь у ток-шоу.

«По-перше, обіцяю приймати ваші запрошення і брати участь у програмі. По-друге, обіцяю, що буду максимально чесним і відвертим. По-третє, намагатимусь залучити до участі у вашому проекті якомога більше людей, що звертаються до мене, в тому числі й переселенців», – заявив заступник міністра.

presentation_8

«В умовах, коли популярні «жовтуха» і негатив, складно створити якісний продукт. Сподіваюся, що команді «Полілогу» це вдасться, і всі рано чи пізно згадають, що не існує львів’ян, киян та окремо переселенців, а є єдина країна, яку ми так і не відчули», – зазначила координатор волонтерського центру допомоги переселенцям «Фролівська 9/11» Леся Літвінова.

presentation_9

Директор Інтерньюз Вейн Шарп: «Унікальна особливість «Полілогу», на яку ми звернули увагу, – його створюють медійники, що стали переселенцями і були змушені залишити свої будинки. Дуже важливо, що вони це роблять не тому, що це їхня робота, а тому, що зможуть добитися результату, вплинути на нього. Саме тому проект на виході буде сильнішим».

presentation_10_1

У фіналі гості презентації спробували страви кримськотатарської кухні від ресторану-переселенця «Мусафір», що переїхав до Києва. А ще команда «Полілогу» приготувала корисні сувеніри – баночки з ароматним лимонним джемом від луганчанки Ірини Гудзь, яка відкрила своє виробництво в столиці.

presentation_11

Поділіться своїми думками

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.