ГОВОРИ. СЛУХАЙ. ДІЙ.

Читати статтю російською
1

Море емоцій і Туреччина у подарунок

Жовтень 7, 2016

Дива трапляються, коли в них віриш! Нещодавно вихованці трьох дитячих будинків з Луганської та Київської областей, а також діти-переселенці з Донбасу повернулися з відпочинку в сонячній Анталії. Тиждень незабутніх пригод 50 мандрівникам віком від 8 до 15 років подарували туроператор Anex Tour і благодійні фонди.

«Вийшовши з літака в Туреччині, наші діти побачили червону килимову доріжку і море накритих столів. Вони вирішили, що тут зустрічають когось дуже важливого і відійшли в бік, аби не заважати. Виявилося, що зустрічали нас!», – поділилися з «Полілогом» враженнями дорослі, що супроводжували юних туристів.
anex_1

19 вересня відбувся вже другий заїзд. Раніше, в серпні, Анталію відвідали підопічні громадської ініціативи «Діти героїв України» та БФ «Всі свої» (волонтерський центр «Фролівська 9/11»).
anex_2

Як розповіла учасниця проекту і керуючий партнер громадської організації Charity Tuner Катерина Жук, благодійну акцію «Відкрий дитині світ!» від українського туроператора підтримали Посольство Республіки Туреччина в Україні, вітчизняні музиканти, а також низка волонтерських і благодійних фондів, включно з тими, що допомагають сім’ям вимушених переселенців і учасників АТО.
anex_3
anex_4

Авіапереліт, проживання в готелі 5* і всі витрати, пов’язані з оздоровленням дітей на середземноморському курорті, взяла на себе компанія Anex Tour. Переїзд дітей до Києва та їхнє дозвілля перед відльотом до Туреччини організовували, що називається, всім світом.

«Потяг з Рубіжного (Луганська область – ред.) зі сєвєродонецькими дітьми прибував до Києва о 8.30 ранку, а літак відлітав уранці наступного дня. Майже добу діти мали провести в Києві, невідомо де і невідомо як, – згадує Катя Жук. – Дуже допоміг волонтерський центр «Фролівська 9/11», який організував дітям та супроводжуючим дворазове харчування, відвідування зоопарку і доставку на вокзал. Кошти на трансфер до аеропорту і назад зібрали волонтери фонду let’s Help («Давайте допоможемо»). Вдячна також за допомогу директору регіонального розвитку програм МБФ «СОС Дитячі містечка» Дар’ї Касьяновій та Луганській ОВЦА».

На анталійському узбережжі крім дивовижного моря на дітей чекали відвідування аквапарку, скелелазіння, стрільба з лука, водні атракціони та прогулянки на кораблі, а також пінна вечірка та різноманітні екскурсії.
anex_5
anex_6
anex_7

«Діти вперше в житті бачили море, купалися і плавали на кораблі. А скільки було гордості від медалей і грамот, які вони отримали за участь у конкурсах. Багато хто казав, що хотів би там залишитися, що це рай на землі», – зазначила Вікторія Сидоренко з фонду Let’s Help.
anex_8_

Проводжаючи юних українських туристів, співробітники турецького аеропорту Даламан вручили кожному з них подарунки на згадку. Але головне, що діти забирали із собою, – неймовірні емоції, віру в свої мрії і в те, що разом все можливо.anex_9

«Коли дивлюся на свою шестирічну доньку, розумію, що їй далі без мене жити в цьому світі. Тому мій особистий кайф – робити життя хоч трохи кращим. Що я зараз зможу поліпшити, те, вочевидь, і стане справжньою спадщиною, яку можуть залишити по собі батьки своїм дітям», – вважає керуючий партнер громадської організації Charity Tuner Катерина Жук.

Поділіться своїми думками

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

    Большие молодцы!!!Когда читаешь подобные статьи, понимаешь что в мире еще есть добрые дела, которые делаются без корысти)Красивые и яркие фотографии счастливых детей!)