ГОВОРИ. СЛУХАЙ. ДІЙ.

Читати статтю російською
1

Перший зимовий вікенд – встигнути відпочити там, де ви ще не були!

Грудень 2, 2016

Вихідні, що залишилися у цьому році, можна порахувати по пальцях. Час запастися натхненням і силами на старті передсвяткових клопотів!

Київ

3-4 грудня в столиці пройде фестиваль дитячих талантів Winter Art Fest і веселий ярмарок. Тут можна з користю відпочити всією сім’єю і попутно відшуктаи ідеї для яскравого втілення новорічного свята. Крім виступів юних вокалістів, танцюристів і акробатів на вас чекають різноманітні майстер-класи, освітні секції і зони продажу.

Де: Галерея Мистецтв «Лавра», вул. Лаврська, 1.

Подробиці у Facebook.

3 грудня о 14:00 − відкриття VI Свята Новорічної Іграшки. Тут можна побачити понад 2000 старовинних і сучасних ялинкових іграшок та відвідати приблизно чотири десятки різних майстер-класів з їх створення, безкоштовно надіслати вітальну листівку друзям і близьким, а також відвідати концерти, лекції, вистави та подивитися добрі новорічні мультфільми з вашого дитинства. А у фіналі зробити казкову фотосесію.

toys

Відома письменниця Лада Лузіна продемонструє ялинкові прикраси різних країн світу і колекцію антикварних ялинкових іграшок, а фотограф Ірина Бердаль-Шевчик представить авторську експозицію «Казка зі Львова».

Свято діятиме щодня до 30 грудня.

Адреса: Центр української культури та мистецтва, вул. Хорива, 19-В, ст. м. Контрактова площа (вихід з метро в бік Верхнього і Нижнього Валів).

Деталі на сайті.

Діти й дорослі отримають задоволення від виставки мініатюрних залізниць – Train hobby days 2016, яка до 4 грудня розташовується у Київському електромеханічному коледжі (Повітрофлотський проспект, 35).

train

Тут представлені модульні макети залізниць у масштабі 1:87. Відвідувачі зможуть побачити моделі вагонів, локомотивів, переїзди, мости та інші елементи залізничної інфраструктури.

Виставка доступна з 11:00 до 19:00, 4 грудня – до 15:00.

Вхід за запрошеннями безкоштовний. Роздрукувати їх можна за посиланням.

Львів

До 11 грудня в Культурно-мистецькому центрі «Дзиґа» представлений проект художника Крістіана Шнурера «Експорт на Схід».

lviv
Автор стартував зі своїм проектом в жовтні 2015 року, коли перетинав кордони з Мюнхена на шляху до Києва через Відень, Братиславу та Будапешт, на «Трабанті» зі зйомним баком від радянського військового літака, загорнутого в рожеву плівку, на багажнику автомобіля. Своєю акцією Шнурер намагався поставити під сумнів війну і пам’ятки, що її уславлюють. Перед ними він зупинявся у кожному з міст свого маршруту.

Адреса: вул. Вірменська, 35

У вихідні 3-4 грудня і до 11-го в центрі міста Лева проходить XVІ Міжнародний джазовий фестиваль «Jazz Bez». Тут звучать музиканти з України, Іспанії, Швеції, Польщі, США, Канади, Бельгії, Німеччини і Японії. У рамках концертної програми відбудуться джазові майстер-класи та наукова конференція.

Вартість 100 – 250 грн.

Деталі за посиланням.

4 грудня о 17:00 віртуози міста запрошують на Концерт «Моцартовскі вечори у Львові» під куполом Архикатедрального собору святого Юра (пл. Святого Юра, 5)

Вартість 50 грн.

Дніпро

3 грудня 2016 з 18:00 до 23:00 у місті пройде благодійний джем-фест «Блюз за Україну» – 5 годин музики нон-стоп одразу на двох сценах.

dnepr
Авторська музика і кавер-версії відомих хітів у стилі блюз, рок, джаз та фольк прозвучать задля допомоги 32 юним пацієнтам обласного дитячого відділення гематології ОДКБ, які наразі гостро потребують ліків.
В рамках джем-фестивалю відбудеться також благодійний ярмарок творів мистецтва і handmade.

Додаткова інформація: 097 050 05 05, 066 390 22 04, 050 340 06 58.

Вхід 100 грн.

Місце проведення: арт-центр «Квартира», Троїцька площа, 3-1.

Офіційна сторінка у Facebook.

Одеса

4 грудня о 19:00 відбудеться прем’єра вистави «Две дамочки в сторону севера» від режисера О. Онищенка.

odesa

Неймовірно життєва комедія з «елементами чорного гумору», нікого не залишить байдужим.

Де дивитися: міський Театр на Чайній, вул. Карантинна 21/1

Замовлення квитків: 093 648 62 75, вартість – від 50 грн.

До 10 грудня можна відвідати виставку-проект «Українські філософи», присвячену 25-річчю філософської школи «Новий Акрополь». Дізнатися маловідомі факти про видатних українських мислителів можна за адресою вул. Пишонівська, 24/2.

Запоріжжя

4 грудня у жителів міста є можливість відвідати Волонтерський бал. Організатори обіцяють атмосферу справжнього середньовічного свята, гості якого зможуть покружляти у вальсі та відчути себе кіногероями.

bal

Дрес-код − вечірні сукні для дам і строгі костюми для кавалерів.

Вхід вільний. Початок о 13:00

Місце проведення: ДК «Дніпроспецсталь», бул. Шевченка, 1.

Харків

3 грудня о 19:00 можна від душі посміятися під час вистави «Чоловіки на межі нервового зриву».
Це дотепна і людяна комедія про чоловіків 21-го століття, про таємниці і страхи, які вони вміло приховують за масками кар’єристів та мачо.

f13

Глядачам обіцяють не лише регіт до сліз, але й потужний заряд оптимізму як мінімум на весь наступний тиждень.

Де: Нова сцена, вул. Красіна, 3

Деталі на сайті або за телефоном 050 59 80 130

Вартість 100 грн.

4 грудня можна встигнути на останню циркову програму «Форсаж талантів».
На вас чекають справжнє байкерське шоу від рок-зірки талант-шоу «Х-фактор», мотофрістайл, дресировані ведмеді, клоуни, а також яскраві номери еквілібристів, фокусників та акробатів.

Де: Харківський державний цирк, вул. Ірини Бугримової пл, 1

Деталі на сайті.

 

    Спасибо за классную подборку!) были на выставке паровозиков) дети остались в восторге! давайте такие статьи чаще)