ГОВОРИ. СЛУХАЙ. ДІЙ.

Читати статтю російською
0

Безкоштовний футбол для дітей-переселенців

Квітень 6, 2017

Діти і підлітки, які постраждали в результаті бойових дій, особливо гостро потребують соціальної та психологічної адаптації після переїзду на нове місце.

Вимушені мігрувати під тиском обставин, діти-переселенці часто знаходяться в пригніченому стані через втрату звичних соціальних зв’язків. Ситуацію часто погіршує втрата документів і відсутність постійного місця проживання.

Для допомоги дітям ВПЛ був створений проект соціальної відповідальності «PLAY AWAY, PLAY EVERYWHERE – Грай в гостях, грай скрізь», основним завданням якого є всебічна підтримка прибулих із зони конфлікту на Сході України дітей, які є однією з найбільш уразливих категорій населення.

idp_kids_with_play_away_play_everywhere_740

Діти, що приймають участь у проекті «PLAY AWAY, PLAY EVERYWHERE – Грай в гостях, грай скрізь»
Фото: Сторінка проекту на Facebook

Діяльність проекту в 25 областях України підтримується Федерацією футболу України та міжнародним дитячим фондом UEFA Foundation for Children, а усі акції та заходи проходять безпосередньо із залученням дітей-переселенців.

Як повідомляє керівництво, на даний момент проект працює над реалізацією наступних завдань:

– проведення футбольних турнірів в наближених до конфліктних територій містах та в регіонах з найбільшою кількістю дітей-переселенців;
– залучення дітей до церемоній виведення команд перед початком матчів за участю національних збірних і професійних клубів України;
– проведення екскурсій в футбольні музеї і на стадіони, включаючи автограф-сесії з гравцями національних збірних;
– забезпечення вільного доступу до футбольної інфраструктури та спортивних заходів для дітей-переселенців.

Команда проекту також планує забезпечити дітей річними абонементами в футбольні секції та безкоштовними квитками на домашні матчі за участю національних збірних і професійних клубів.

Для швидкого пошуку секцій, в яких діти ВПЛ можуть займатися футболом безкоштовно, на сайті проекту створено спеціальний список з перерахуванням областей України і можливістю вибору відповідної секції.

Щоб взяти участь в заходах проекту та підібрати секцію для дитини, потрібно зв’язатися з регіональным менеджером за місцем проживання.

Поділіться своїми думками

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.