ГОВОРИ. СЛУХАЙ. ДІЙ.

Читати статтю російською
0

Леонід Полегенький: «Я думав про почуте в студії й вирішив боротися»

17.01.2017

Герой десятого випуску ток-шоу «Полілог» переселенець з Криму Леонід Полегенький, якому в Україні відмовляють у нарахуванні пенсії, прийшов до нас у студію, без віри в українське правосуддя.

Разом із дружиною він покинув окупований Росією півострів, залишивши все нажите. Полегенькі оселилися в кібуці благодійної організації «Добрий самарянин» в Одеській області й зайнялися сільським господарством.

«Ми хочемо жити у рідній країні, а не під чужими прапорами», − каже Леонід Іванович.

Однак тут 58-річний зварювальник, який віддав своє здоров’я виробництву, зіткнувся з бюрократією та свавіллям чиновників.

«У травні 2016 року я звернувся до Управління Пенсійного фонду України в Біляївському районі Одеської області за призначенням пенсії за віком на пільгових умовах, відповідно до норм чинного законодавства. Мені незаконно відмовили і вимагали надати довідки з підприємства, яке перебуває на окупованій території», − розповідає переселенець із Криму.

До порад юристів ток-шоу «Полілог» використати суд як найбільш ефективний механізм захисту своїх прав, Леонід був налаштований скептично.

Але нещодавно нам стало відомо, що Полегенький подав позов до Біляївського районного суду Одеської області, аби оскаржити протиправні дії співробітників місцевого Управління Пенсійного фонду.

polegenkiy1_1

«Я думав про почуте у студії і вирішив, що варто боротися», − поділився з «Полілогом» пенсіонер.
За словами юристів громадської організації «Десяте квітня», яка допомагає Леоніду, у переселенця з Криму є законні підстави відсудити належні йому виплати.

«Леонід працював на виробництві на пільгових умовах, отримуючи пенсію на цих же умовах. За загальними правилами, для оформлення пенсійних виплат в Україні, дійсно, необхідна відповідна довідка з місця роботи. Але ж його підприємство залишилося на окупованій території в Криму, і у випадку з ВПО така довідка не потрібна. Для оформлення пенсії достатньо даних з єдиного державного реєстру. Отримання цієї інформації не є проблемою для Управління Пенсійного фонду», − запевняють правозахисники.

Бажаємо Леоніду Полегенькому сил та успіху!

Поділіться своїми думками

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.