ГОВОРИ. СЛУХАЙ. ДІЙ.

Читати статтю російською
0

Червоний Хрест допоможе мешканцям Донбаса

Січень 16, 2017

З початку 2017 року комітет Червоного Хреста виділив понад 60 мільйонів швейцарських франків для допомоги українцям, постраждалим в результаті конфлікту на території Луганської та Донецької областей. Місія Червоного Хреста в Україні приділяє особливу увагу до ситуацій, пов’язаних з відновленням інфраструктури регіону, зруйнованої в результаті дій сепаратистів, надає активну співпрацю в питаннях возз’єднання сімей і пошуку осіб, зниклих без вісти.

Делегація МКЧХ в Україні також закликає всіх учасників конфлікту дотримуватися норм міжнародного гуманітарного права.

Головна мета співпраці Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) і Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України (МВОТ) — захист життя і гідності громадян України, які постраждали від збройного конфлікту на сході країни. Як повідомляє сайт міністерства, в цьому році представники Червоного Хреста визначили цілі, реалізація яких стане пріоритетною:

– забезпечення захисту цивільного населення, що проживає по обидві сторони від лінії збройного конфлікту, включаючи поранених і хворих;
– сприяння в доставці гуманітарної допомоги нужденним;
– допомога населенню Донбасу в питаннях забезпечення першочергових потреб (їжа, засоби гігієни, фінанси), а також допомога господарствам, які постраждали в результаті конфлікту;
– сприяння в лікуванні хронічно хворих і поранених громадян, які перебувають по обидва боки лінії зіткнення;
– надання психологічної, правової та адміністративної допомоги родичам зниклих без вести.

Варто згадати, що на непідконтрольній Україні території за підтримки Червоного Хреста функціонують два реабілітаційні центри, що займаються допомогою особам з інвалідністю. Представники Червоного Хреста роблять особливий акцент на нейтральності, об’єктивності та неупередженості своєї позиції і гуманітарної діяльності.

Делегація МКЧХ також планує провести на території України тренінги підвищення кваліфікації для місцевих підрозділів Державної служби надзвичайних ситуацій, присвячені техніці проведення розмінування, та надасть спеціальне обладнання, необхідне для очищення місцевості від вибухонебезпечних предметів.

Раніше міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш повідомляв агентству Інтерфакс-Україна про намір Червоного Хреста спільно з ООН реалізувати кілька гуманітарних проектів на непідконтрольній Україні території Донбасу. На реалізацію цих проектів планується виділити понад 274 мільйонів доларів, з яких 214 мільйонів буде витрачено на План гуманітарного планування ООН.

v_chernish_red_cross
Міністр окремо наголосив, що на території, контрольованій сепаратистами, будуть реалізовані тільки програми гуманітарної допомоги, що включають роздачу населенню продуктів і предметів першої необхідності, а також надання психологічної допомоги.

На даний момент в зоні АТО також функціонує місія організації “Лікарі без кордонів”. Рік тому сепаратисти змусили представників місії залишити територію Донбаса, контрольовану бойовиками, після чого організація продовжила свою діяльність уздовж лінії збройного конфлікту.

Поділіться своїми думками

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.