ГОВОРИ. СЛУХАЙ. ДІЙ.

Читати статтю російською
2

Іспанці побачать Крим очима українських переселенців

Квітень 14, 2017

Виставка «Відчуття Криму» фотографів-переселенців Сергія Савченка (проект “Полілог”) та Якова Вітюка після успішного показу в Києві їде до Іспанії.

З 21 по 23 квітня її представлять у Мадриді в рамках фестивалю української культури «Тарасове колосся», організованого Diaspora Ucraniana Kolos.

Мешканці сонячного Мадрида зможуть гідно оцінити майстерність українських фотомитців, які закарбували застиглу красу півострова.

vityuk

Впорядкований хаос. Яков Вітюк

savchenko

“…Но жизни на свете чуть больше, чем смерти”. Сергій Савченко

За словами одного з авторів Сергія Савченка, мета виставки – донести європейцям меседж про те, що Крим – це Україна, і що «увага міжнародного співтовариства до проблеми окупації півострова є важливою складовою у політиці його звільнення».

vodospad

Водоспад Джур-Джур. Сергій Савченко

З Мадрида фотографії вирушать в Барселону.

Раніше виставка «Відчуття Криму» отримала широкий резонанс в Україні. З 16 по 30 березня вона демонструвалася в культурному просторі AUTONOMOUS в Кримському домі. Під час демонстрації фоторобіт проходив благодійний аукціон. Кошти від продажу на торгах 13 фоторобіт спрямовані на підтримку кримських політв’язнів.

Творчих переселенців підтримали бізнесмен та волонтер Михайло Джамаль і громадсько-культурний центр «Кримський дім».

    Сергію, Ви щаслива людина! Не зважаючи на всі труднощі життя, світ бачите таким прекрасним! Мало того. Ви ще стараєтеся щоб інші теж побачили його чарівну красу. Ваші фотографії мають не тільки художній, а й глибоко філософський зміст.
    Дякую.

    Ольга, дякуємо за ваш теплий коментар!