ГОВОРИ. СЛУХАЙ. ДІЙ.

Читати статтю російською
0

IT-стартапи підприємців з Донбасу. Міф чи реальність?

Вересень 6, 2017

Чи багато українців в умовах економічної кризи можуть створити безкоштовне програмне рішення світового рівня? Або придумати білінгову систему, яку використовуватиме більшість підприємств ЖКГ? Не кожен зможе, але підприємці з Донецької та Луганської областей про це не знають. Їхні IT-стартапи вражають якістю і новаторством.

Наприклад, чудове рішення для автоматизації IT-процесів у агропромисловому секторі запропонувала компанія «КВАРТ-СОФТ» із Краматорська, створивши веб-механізм Soft.Farm. Це система для планування, обліку та аналізу діяльності господарств, , що займаються рослинництвом і тваринництвом.

team

Система створює карти, визначає потреби в мінеральних добривах і повністю бере на себе контроль витрат агробізнесу. Все безкоштовно і з відмінною технічною підтримкою від команди розробників. Ідеально для тих, хто щойно почав розвивати агробізнес. Щоденне планування, контроль і формування звітів про виконану роботу збільшують ефективність підприємства. Проводити моніторинг можна навіть із дисплея гаджетів, команда компанії створила додатки для Android та IOS. «КВАРТ-СОФТ» на ринку програмного забезпечення з 1999 року. За цей час підприємці встигли розробити програмні рішення для таких гігантів, як Microsoft, BMW та інших відомих компаній США та Європи.

vystavka

IT-компанія «Ареал» – ще одна команда з Краматорська. Основними напрямками діяльності є впровадження та супровід білінгових систем для підприємств житлово-комунального господарства. Підприємці винайшли й впровадили оригінальний механізм, що дозволяє здійснювати розрахунки нарахувань за комунальні послуги. Більше 10-ти підприємств ЖКГ вже використовують програмне забезпечення компанії. А це понад 500 тисяч особистих рахунків. «Ареал» працює з 1988 року і за цей час встановила міцні зв’язки з багатьма комунальними підприємствами та муніципальними установами.

Компанія «Райм Плюс» із міста Слов’янська самостійно створює «розумні» системи управління. Підприємці впевнені, що система управління ефективніша і менш затратна, коли завдання автоматизовані. Команда впровадила її у виробництво промислових роботів. Це підвищує ефективність виробництва продукції і скорочує кількість необхідного кадрового резерву. Крім того, «Райм Плюс» своїми силами зробила ефективну систему енергозбереження і розробила програмне забезпечення для систем PLC і SCADA.

Ринок інформаційних технологій наповнений численними компаніями та успішними підприємцями. Чимало з них візьмуть участь у виставці «Схід-Експо – 2017», яка проходитиме 12-13 вересня за адресою: м.Київ, вул. Велика Житомирська, 33, в Торгово-промисловій палаті України. «Схід-Експо – 2017» спрямована на посилення ділової активності малого та середнього бізнесу в регіоні, створення нових економічних можливостей і пошук перспектив розвитку власної справи.

Досвід тих, хто всупереч усьому домігся успіху, надихає! «Полілог» став інформаційним партнером проекту ПРООН «Схід-Експо-2017» з підтримки підприємців із Донбасу. Ми продовжуємо серію публікацій про учасників проекту, які зовсім скоро представлять свої досягнення на масштабній бізнес-виставці у столиці.

Поділіться своїми думками

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.