ГОВОРИ. СЛУХАЙ. ДІЙ.

Читати статтю російською
0

Конкурс грантів для допомоги переселенцям

19.01.2017

Початок року може стати джерелом потужного імпульсу для розвитку представників регіонального бізнесу: їх запрошують взяти участь у конкурсі та отримати більше 300 тисяч гривень на розвиток бізнесу.

Організований міжнародним благодійним фондом “Український жіночий фонд” благодійний проект “Економічні можливості постраждалим від конфлікту” проводить конкурс грантів для розширення бізнесу і створення робочих місць для осіб, які постраждали від конфлікту на сході України.

До завдань конкурсу із загальним бюджетом 3,1 млн. гривень входить підтримка ідей щодо розвитку бізнесу, який може допомогти переселенцям, демобілізованим військовослужбовцям та членам їх сімей, людям з інвалідністю та іншим особам, які потрапили в кризове становище.

До участі в конкурсі допускаються малі і середні підприємці (ТОВ, ПП, фермерські господарства), які працюють на території Вінницької, Дніпропетровської, Запорізької, Харківської або Херсонської областей не менше року. Підприємства можуть бути представлені власниками або керівниками.

Для переможців конкурсу передбачається надання обладнання або інших активів, відповідно до заявки, а також піврічна експертна підтримка, що включає в себе наступні пункти:

  • аналіз бізнес-плану експертами і подальші консультації;
  • пристосоване до потреб заявника тренінг для різних видів бізнесу;
  • керівництво і консультації з питань ведення бізнесу від професійного бізнес-тренера;
  • обмін досвідом (особисто і дистанційно) з членами українського клубу керівників бізнесу;
  • допомога в підборі, підготовці, підвищенні кваліфікації та перекваліфікації персоналу.

 

Підтримка за допомогою надання обладнання, інструментів та інших матеріальних активів проводиться в два етапи:

  • закупівля обладнання або інших матеріальних активів і передача їх підприємству-заявнику на тимчасове або перманентне цільове використання;
  • передача на баланс шуканого підприємства майна, яке було надано у тимчасове цільове використання; майно передається на умовах безповоротної матеріальної допомоги після закінчення підтримки з боку проекту.

 

Обов’язковою умовою участі в конкурсі є створення робочих місць з офіційною зарплатою. Перевагу буде надано заявкам, які продемонструють реалістичний бізнес-план з перспективою розвитку. Також перевагу буде віддано пропозиціям переселенців (хоча інші заявки також обов’язково будуть розглянуті).

Грант може бути використаний для придбання нового обладнання, меблів чи інших, необхідних для створення нових робочих місць і розвитку бізнесу активів.

Грант не може бути використаний в наступних цілях:

  • для виплати зарплати;
  • для придбання вживаного обладнання;
  • для придбання витратних матеріалів та кормів;
  • для оплати оренди або купівлі нерухомості;
  • для ведення підприємницької діяльності, що завдає шкоди навколишньому середовищу;
  • для створення робочих місць, не забезпечених належними умовами охорони праці.

 

Заявки для участі подаються за встановленою формою (завантажити анкету для заповнення заявки можна за адресою: http://uwf.org.ua/files/eopac/anketa_eopac.docx) українською мовою і повинні містити:

  • анкету;
  • фінансовий план;
  • згоду на обробку персональних даних;
  • копії документів, що підтверджують державну реєстрацію підприємства;
  • документа, що підтверджує повноваження заявника представляти підприємство.

 

Заявка повинна бути надана в електронному вигляді на адресу [email protected] з поміткою “Конкурс на розширення бізнесу ПІБ заявника”. Після реєстрації заявок їх автори отримають по електронній пошті реєстраційний номер, за яким можна буде відстежувати проходження заявки на різних етапах розгляду.

Інформація про результати розгляду заявок (номера заявок і оцінка комісії) будуть опубліковані на сайті проекту http://eopac.org.ua. Надалі на сайті також буде викладений остаточний список переможців.

Спеціальна комісія визначить учасників, які будуть запрошені на засідання комісії до м. Київ для того, щоб особисто представити свої заявки. Запрошення представити заявку отримають заявники, які отримають найвищу оцінку в кожній області – в середньому від 5 до 10 учасників від кожної області. Засідання конкурсної комісії планується в період з 20 по 28 лютого. Витрати на проїзд учасників не відшкодовуються.

Питання, що стосуються конкурсної документації, приймаються до 18:00, 23 січня 2017, на електронну пошту координатора проекту Мілени Горячковською: [email protected].

Підписання угод з переможцями конкурсу відбудеться до 28 квітня 2017.

Поділіться своїми думками

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.