ГОВОРИ. СЛУХАЙ. ДІЙ.

Читати статтю російською
0

МінТОТ створило портал економічного і соціального відновлення Донбасу

09.08.2017

Міністество з питань тимчасово окупованих територій презентувало інтернет-портал потреб Донбасу

На сайті представлені дані про потреби, виділене фінансування для об’єктів інфраструктури, гуманітарні операції, а також хід реалізації інфраструктурних проектів.

У міністерстві повідомили, що платформа дозволить моніторити соціально-економічні наслідки конфлікту на Донбасі. Йдеться про гуманітарний аспект, а не лише про допомогу з відновлення інфраструктури, зруйнованої та пошкодженої в ході бойових дій. Також платформа містить інформацію про кількість переселенців і потреби громад, у яких вони живуть.

Платформа має англійську і українську версії та містить інформацію про майже 2,5 тис. гуманітарних проектів та проектів з розвитку для ВПО і населення, яке постраждало від конфлікту на сході країни.

Будь-який користувач платформи може внести дані до карти об’єктів. Карта відкрита для донорів, міжнародних партнерів та національних гуманітарних організацій. Однак жителі непідконтрольних територій вносити інформацію на портал не можуть.

Веб-ресрус був розроблений міністерством спільно зі Світовим банком та Стокгольмським інститутом дослідження проблем миру.

На даний момент портал працює у тестовому режимі.

Поділіться своїми думками

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.