ГОВОРИ. СЛУХАЙ. ДІЙ.

Читати статтю російською
0

Під Києвом відкрився центр психосоціальної допомоги для постраждалих від насильства переселенок

Квітень 12, 2017

У Київській області розпочав роботу Центр психосоціальної допомоги для жінок-переселенок, постраждалих від домашнього та гендерно-орієнтованого насильства.

Створення Центру стало можливим завдяки підтримці Європейської комісії.

За інформацією Всеукраїнської благодійної організації «Конвіктус України», яка брала участь у відкритті Центру, тут жінкі віком до 55 років зможуть отримати комплексну психологічну та соціальну допомогу.

До закладу не приймають постраждалих переселенок, які перебувають під впливом алкогольного або наркотичного сп’яніння, а також жінки, які не в змозі самостійно себе обслуговувати.

Термін перебування в Центрі психосоціальної допомоги визначається індивідуально, але не може перевищувати шести місяців із дня поселення.

Аби пройти курс реабілітації, постраждалій особі необхідно особисто звернутися до ВБО «Конвіктус України». Також з проханням оформлення в Центр, можна звернутися до будь-якого районного управління соціального захисту населення.

Документи, необхідні для зарахування:

– паспорт;
– довідка переселенця;
– медична довідка, що засвідчує можливість перебувати в колективі.

Для поселення разом з постраждалою жінкою її дітей, необхідні документи про родинні зв’язки між матір’ю та дітьми (свідоцтво про народження), а також медична довідка на дітей.

Деталі – на сайті БФ «Конвіктус Україна».

Поділіться своїми думками

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.