ГОВОРИ. СЛУХАЙ. ДІЙ.

Читати статтю російською
0

Суд заборонив виселяти ВПО зі столичного гуртожитку

07.03.2017

Апеляційний суд Києва 6 березня визнав незаконним виселення переселенців зі столичного гуртожитку Інституту права та післядипломної освіти Мін’юсту, а також стягнення з них боргів за проживання.

Про це свідчить відповідне судове рішення, опубліковане активісткою громадської організації «Активна громадянська позиція» Наталією Омельченко в Facebook.

«Повна перемога команди переселенців та інших кустанайців!.. Апеляційний суд скасував незаконне заочне рішення суду першої інстанції і повністю відмовив Інституту права в задоволенні вимог про виселення матері-одиначки з малолітніми дітьми на вулицю і стягнення з неї безпідставних “боргів”. У такі миті віриш: ще не вмерла Україна!», – написала Омельченко.

kustanayskaya_sud

Для перегляду документу натисність на зображення

Нагадаємо, у 2014 році кілька десятків сімей із Донбасу та Криму були заселені до відомчого гуртожитку по вул. Кустанайська 6 в Києві для тимчасового розміщення. Згодом переселенці дізналися, що адміністрація збільшила вартість проживання з 2000 до 3500 грн. З’ясувавши, що у вартість «готельних послуг» входять такі незрозумілі статті витрат як «туристичний збір», витрати на гарячу воду та опалення, яких немає в будівлі, деякі ВПО відмовилися оплачувати ці послуги. Відтоді триває судова тяганина між адміністрацією гуртожитку та переселенцями.

У вересні 2016 року Голосіївський районний суд Києва заочним рішенням зобов’язав розміщених у столичному гуртожитку переселенців розрахуватися з Інститутом за проживання або покинути його.
Подробиці «війни» на Кустанайській дивіться у восьмому випуску першого сезону ток-шоу «Полілог».

Поділіться своїми думками

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.