ГОВОРИ. СЛУХАЙ. ДІЙ.

Читати статтю російською
0

У Маріуполі відкрився перший в Україні соціальний гуртожиток для ВПО

Червень 6, 2017

У гуртожитку розташовані 33 кімнати, які розраховані на проживання 75 переселенців з різних населених пунктів Донецької області

Як повідомляє сайт Маріупольської міської ради, це перший проект подібного рівня в Україні. Його реалізація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Євросоюзу, який виділив на реконструкцію понад 5 млн. грн. Загальний обсяг інвестицій у відновлення об’єкту становить понад 9 млн. грн.

Як повідомив Комісар ЄС з питань європейської політики сусідства та переговорів з розширення Йоганнес Ган, на допомогу Маріуполю Євросоюз виділив близько 1, 3 млн. євро. Частина з цих коштів пішла на реконструкцію гуртожитку.

obshaga-2

Фото: Маріупольська міськрада

Реконструкція приміщення по вулиці Гугеля, 14 почалася ще в травні минулого року. В рамках проекту проведено монтажно-будівельні роботи, замінена електрика, система водопостачання та водовідведення, встановлені вікна й відремонтована покрівля. Будівля утеплена за сучасними енергоефективними стандартами.

obch

Фото: ОстроВ

У планах міської влади відкрити ще два подібні об’єкти, в яких зможуть розміститися 107 сімей переселенців.

Як з’ясував «Полілог», аби оселитися в соціальному гуртожитку, приїжджим необхідно пройти наступну процедуру:

1. Зареєструвати своє перебування в Маріуполі. Якщо з цим не можуть допомогти родичі і друзі, то потрібно звернутися до міського Центру обслуговування громадян без певного місця проживання де оформити своє тимчасове місце перебування (терміном на 6 місяців).

2. Звернутися в Центр надання адміністративних послуг з пакетом документів:

• довідкою про тимчасову реєстрацію в Маріуполі (див. Пункт 1),
• копіями: паспорта (свідоцтва про народження на кожну дитину), свідоцтва про шлюб або про розлучення, картки платника податків, документів, що засвідчують право на пільги (наприклад, посвідчення про інвалідність)
• заявою встановленого зразка
• відомостями про наявність майна у вашій власності
• довідкою про доходи за минулий рік

3. Дочекатися результатів перевірки ваших даних Департаментом міського майна і ухвалення рішення виконкомом міської ради (до 30 днів). Останній визначає, кому в першу чергу має дістатися соціальне житло.

Контакти

Маріупольський Центр надання адміністративних послуг

380 629 58 70 50
095 106 12 37
0679410444

Центр обслуговування громадян без певного місця проживання,

380 629 40 18 36

Поділіться своїми думками

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.