ГОВОРИ. СЛУХАЙ. ДІЙ.

Читати статтю російською
0

Уряд вніс зміни до порядку забезпечення переселенців доступним житлом

15.09.2017

Урядовий комітет вніс зміни до постанови №140 про порядок забезпечення внутрішньо переміщених осіб доступним житлом

Про це повідомила народний депутат України Наталія Веселова на своїй сторінці в соцмережі.

«Урядовий комітет схвалив зміни до постанови №140 від 11 лютого 2009 року щодо порядку забезпечення переселенців доступним житлом. Закон №1954 не може реально запрацювати без цих змін», – написала Веселова.

Народний депутат також зазначила, що право на державну підтримку повинні мати не лише громадяни, які перебувають на квартирному обліку.

«Виникає абсурдна ситуація, коли переселенців відсилають ставати на квартирний облік за місцем реєстрації – в Донецьк, Луганськ, Горлівку, Макіївку. Це непідконтрольні Україні території!», – підкреслила Веселова.

Зміни до постанови передбачають для внутрішньо переміщених осіб право на участь у програмі «Доступне житло» за умови, що вони не мають у власності житла на підконтрольній Україні території .

Законом №1954 передбачається державна підтримка в розмірі 50% вартості будівництва (придбання) доступного житла та / або пільгового іпотечного житлового кредиту ветеранам АТО і внутрішньо переміщеним особам. Їм надаватимуть допомогу в межах коштів, передбачених Держбюджетом на виконання Державної цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла.

Як раніше повідомляв «Полілог», переселенці почали голодування перед будівлею Уряду вимагаючи визначити джерела фінансування держпрограми на пільгове будівництво і купівлю житла ВПО та учасниками АТО за законом №1954.

Поділіться своїми думками

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.