ГОВОРИ. СЛУХАЙ. ДІЙ.

Читати статтю російською
0

Уряд впорядкував перелік документів, до яких вносяться відомості про місце перебування

10.08.2017

Кабмін прийняв зміни до Постанови № 207 «Про затвердження Правил реєстрації місця проживання та Порядку передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру».

Як повідомляє Урядовий портал, даною постановою передбачається виключення довідки про прийняття на облік внутрішньо переміщеної особи з переліку документів, до яких вносяться відомості про місце перебування людини.

По суті, Постанову № 207 було приведено у відповідність із законом «Про внесення змін до статті 3 закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні».

Як повідомили «Полілогу» в ГО «Донбас SOS», хоча довідка про постановку на облік внутрішньо переміщеної особи і виключена з переліку документів, до яких вносяться відомості про місце перебування особи, але необхідність її отримання не скасована.

«Адреса фактичного місця проживання на довідці ВПО все одно залишається (її, як і раніше, проставляють в Управліннях праці та соцзахисту населення). Відповідно, і всі процедури щодо перевірок фактичного місця проживання залишаються», – додали в організації.

Поділіться своїми думками

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.