ГОВОРИ. СЛУХАЙ. ДІЙ.

Читати статтю російською
0

Кращі підприємства машинобудування Сходу України представлять свою продукцію в Києві!

Вересень 11, 2017

Донедавна машинобудівні підприємства Донбасу виготовляли більшу частину обладнання для базових галузей промисловості всієї України і не тільки. Якою є ситуація сьогодні в регіоні?

У 2011 році машинобудівний комплекс Донецької області налічував 146 підприємств, де працювало 72 тис. осіб або 16% від загальної чисельності зайнятих у промисловості. На цих підприємствах виготовлялося понад 70% машинобудівної продукції області.

Збройний конфлікт скоротив кількість працюючих підприємств. Нерідко гіганти машинобудування через відсутність колишнього матеріального благополуччя просто закривалися, залишаючи сотні людей без заробітку. На сьогодні підприємства поступово починають відновлювати свою діяльність після тривалої перерви внаслідок хиткої ситуації в регіоні. Завдяки наполегливості підприємців і отриманим грантам від Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні, регіон потроху налагоджує машинобудування та експорт обладнання до інших країн. Ці підприємства ПРООН запросила на бізнес-виставку «Схід-Експо-2017», яка проходить 12-13 вересня в Києві.

Пропонуємо познайомитися з деякими учасниками виставки.

Науково-виробниче підприємство «Крамтехцентр» створено в 2000 році. Понад десятиліття провідні вітчизняні компанії довіряють «Крамтехцентр» проектування, виготовлення і поставку складних металоконструкцій та конвеєрного обладнання.

kr-2

1

Завод розташований у машинобудівній столиці України – місті Краматорськ, що дає надійну базу для роботи компанії: професійно підготовлені кадри і налагоджену систему кооперації з партнерами. Сучасний підхід до планування виробництва і безперервна модернізація технологічних процесів, дозволяють випускати якісну та конкурентоспроможну продукцію на ринки України, Росії, Білорусі та Польщі.

2

ТОВ «Контакт» – сучасне машинобудівне підприємство з Донеччини, орієнтоване на виробництво газового обладнання. Завод має власну виробничо-технічну базу, кваліфікований персонал, а також різноманітний парк металообробного обладнання.

gas

 

kont

На підприємстві є сучасне термічне і фарбувальне обладнання, яке дозволяє отримувати патенти для власних розробок в газовій галузі. У 2007-2008 роках в компанії була успішно впроваджена програма повної комп’ютеризації конструкторських робіт та система управління якістю. Основа колективу – люди, що працюють від дня заснування ТОВ «Контакт».

ТОВ «НВФ «Аеромех» з міста Кремінна (Луганська область) є одним з основних спеціалізованих заводів з виготовлення передового устаткування для очищення і калібрування зерна.

aeromech

Випускається обладнання тільки в Україні. Більше 15 років «Аеромех» успішно виготовляє і продає до 40 країн світу зернові аеродинамічні сепаратори «САД», в яких використані технології безрешітної та повітряної очистки. Завдяки високоточному калібруванню зерна аграрії отримують відмінний посівний матеріал, який дає прибавку до врожаю до 40%.

 

aero

Ці та інші бізнеси представлені завдяки Програмі розвитку ООН в Україні та виставці «Схід-Експо-2017» 12-13 вересня за адресою: вул. Велика Житомирська, 33, в приміщенні Торгово-промислової палати України. Вхід вільний!

Подробиці на сайті east-expo.com.ua.

Досвід тих, хто всупереч усьому домігся успіху, надихає! «Полілог» став інформаційним партнером проекту ПРООН «Схід-Експо-2017» з підтримки підприємців Донбасу. Ми продовжуємо серію публікацій про учасників проекту, які зовсім скоро представлять свої досягнення на масштабній бізнес-виставці у столиці.

Поділіться своїми думками

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.