ГОВОРИ. СЛУХАЙ. ДІЙ.

Читати статтю російською
0

Маріуполь виділив 15 млн гривень для міні-проектів городян

06.03.2017

Вже 6 років на території Маріуполя діє програма реалізації міні-проектів городян, завдяки якій ініціативні мешканці можуть чинити свої будинки за рахунок міських коштів, часом оплачуючи при цьому менше 10% вартості робіт.

Мешканці об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) «Маріуполь, Миру, 4» за допомогою програми встановили в під’їзді нові пластикові вікна замість старих, які прийшли в непридатність. За словами голови об’єднання, Андрія Браги, для установки 6 вікон було потрібно 30 тисяч гривень, з яких 10% заплатили мешканці. Підбадьорені успіхом попереднього проекту, в цьому році мешканці планують замінити електромережі.

У 2017 році міська рада прийняла рішення збільшити фінансування програми в силу її затребуваності серед населення, для чого з міського бюджету було виділено 15 мільйонів гривень.

Як повідомляє Ігор Бабек, директор департаменту розвитку житлово-комунального господарства Маріупольської міської ради, в 2016 році жителі Маріуполя подали понад 900 заявок на реалізацію міні-проектів, з яких 458 стали переможцями. На ці проекти було витрачено близько 17 млн гривень, з яких 1 млн 700 тисяч гривень заплатили самі мешканці.

Игорь Бабек (на фото слева)

Игор Бабек (на фото зліва)
Фото: сайт міської ради Маріуполя

Рада міста також прийняла рішення збільшити максимальну суму проектів: з 50 до 100 тисяч гривень, що дозволить жителям вирішувати більш широкий спектр проблем. Крім того, в цей раз у програмі зможуть взяти участь ініціативні групи з приватного сектора, а спільне фінансування з мешканцями буде варіюватися в межах від 7 до 15%.

При роботі з об’єктами в межах міста планується акцентувати увагу на енергозбереженні, в приватному секторі будуть реалізовані проекти з озеленення, встановлення спортивних майданчиків, заміни водоводу і асфальту.

Фото з заголовка статті: http://maxiwell83.livejournal.com

Поділіться своїми думками

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.