ГОВОРИ. СЛУХАЙ. ДІЙ.

Читати статтю російською
0

Переселенці йдуть під Кабмін за пільговим житлом

Червень 26, 2017

27 червня під будівлею уряду відбудеться мітинг ВПО на підтримку реалізації своїх прав на обіцяні пільги в придбанні житла.

Як повідомляє організатор акції ГО «Мій. дім. юа» на своїй сторінці в соцмережі, ці права переселенцям гарантує ст.47 Конституції України та нещодавно ухвалений парламентом закон № 1954 VIII.

«На сьогодні український політикум в основній його масі не звертає уваги на те, що під час окупації Донбасу і Криму, держава не виконує щодо нас, громадян України, свої прямі зобов’язання – захист прав і свобод своїх громадян! 1,5 млн громадян стали безхатьками, без права на вибір і свободу переміщення. Нас позбавили рідного дому, сім’ї, нашого майна і права голосу!», – зазначають у своєму повідомленні громадські активісти.

Вони закликають усіх свідомих громадян підтримати мітинг переселенців і прийти до будівлі Кабінету міністрів (вул. Грушевського, 12/2) для захисту своїх інтересів. Початок заходу об 11:00.

Нагадаємо, в березні поточного року Верховна Рада проголосувала за зміни до ст.4 Закону України «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі» в частині реалізації державних житлових програм. Внутрішньо переміщені особи і учасники АТО були включені до переліку осіб, які мають право на компенсацію 50% вартості первинного житла державою або ж пільгові кредити під 7% річних.

Однак необхідне для реалізації цієї програми фінансування не передбачено бюджетом на 2017 рік, а з внесенням потрібних змін до Закону про держбюджет і закладенням коштів на пільгове житло нардепи і уряд не поспішають.

До того ж Кабмін досі не затвердив низку важливих механізмів. Відтак, попри закон претендувати на пільгове житло ВПО наразі не можуть через вимоги держпрограми про обов’язкову постановку на квартирний облік (для цього потрібно змінити донбаську прописку на нову – за місцем нинішнього проживання).

Детальніше про умови та недоліки нового закону читайте в матеріалі за посиланням.

Також пропонуємо подивитися випуск ток-шоу «Полілог» про компенсації за зруйноване в АТО житло.

Поділіться своїми думками

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.