ГОВОРИ. СЛУХАЙ. ДІЙ.

Читати статтю російською
0

В Україні розпочинає роботу «гаряча лінія» для переселенців

Жовтень 10, 2017

Її мета – надавати оперативну довідкову інформацію ВПО та всім постраждалим внаслідок конфлікту на Сході України і анексії Криму.

Як повідомляє ГО «Донбас СОС», в роботі «гарячої лінії» візьмуть участь фахівці цієї організації, Міністерства з питань тимчасово окупованих територій, а також експерти Програми радників Міністерства соціальної політики.

Ось, як «лінія» працюватиме:

1. Питання заявника в момент отримання обробляється фахівцями ГО «Донбас СОС».
2. Звернення по інформаційно-консультаційну допомогу, первинну юридичну підтримку та контакти благодійних організацій вирішуються експертами «Донбас СОС» одразу в телефонному режимі – саме в той момент, коли цього потребують заявники.
3. Проблеми, пов’язані з соціальними виплатами (адресна допомога, пенсії), для їх якнайшвидшого вирішення переадресовують експертам програми «Радник з питань ВПО».
4. За необхідності Міністерство в рамках повноважень здійснюватиме розгляд звернень, залучатиме інші державні органи для оперативного вирішення проблеми.

Проблеми громадян, які неможливо вирішити через юридичні колізії, передаватимуть робочій групі з удосконалення законодавства, що діє при Міністерстві з питань внутрішньо переміщених осіб і тимчасово окупованих територій України за підтримки Ради Європи.

Звернення прийматимуться за телефоном 0 800 309 110.

Поділіться своїми думками

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.