ГОВОРИ. СЛУХАЙ. ДІЙ.

Читати статтю російською
0

У трьох областях ВПО отримають безвідсоткові кредити на бізнес

Квітень 23, 2017

Міністерство соціальної політики України розпочало пілотний проект з працевлаштування внутрішньо переміщених осіб та безробітних отримувачів державної соціальної допомоги

Як повідомляє прес-служба Мінсоцполітики, програма “Рука допомоги” буде реалізована в Харківській, Полтавській та Львівській областях за підтримки Світового банку.

Мета проекту – допомогти малозабезпеченим сім’ям та переселенцям у працевлаштуванні або організації бізнесу.

«Передбачається активне використання механізмів пільгового працевлаштування малозабезпечених, передбачених законом “Про зайнятість населення”, надання їм тимчасового працевлаштування через оплачувані громадські роботи, а також надання безвідсоткових кредитів для започаткування власного бізнесу», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що безвідсоткова фінансова допомога для учасників проекту надаватиметься у вигляді оплати рахунків на придбання устаткування і матеріалів.

Середній розмір допомоги становитиме понад 60 тис. грн. У держбюджеті на цей проект передбачені кошти в розмірі 20 млн. грн.

За підсумками реалізації програми Мінсоцполітики розробить законопроект щодо поширення успішного досвіду на всю територію України.

Поділіться своїми думками

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.