ГОВОРИ. СЛУХАЙ. ДІЙ.

Читати статтю російською
0

В ООН відзначають погіршення фінансового стану переселенців

08.05.2018

В Україні з початку поточного року погіршився фінансовий стан ВПО. 54% переселенців витрачають гроші лише на харчування і змушені економити навіть на цьому

За даними опитування, проведеного Міжнародною організацією з міграції та Агенцією ООН з питань міграції, поточний середньомісячний дохід на одного члена родини ВПО становить 2239 грн.

Середньомісячний дохід переселенців залишається нижчим за фактичний прожитковий мінімум, розрахований Міністерством соціальної політики України в березні поточного року на рівні 3125 грн.

Чверть опитаних домогосподарств ВПО мають середньомісячний дохід до 3 тис. грн, тоді як майже половина родин переселенців живуть на 3-7 тис. грн. на місяць.

За даними дослідження, медичне обслуговування є недоступним для багатьох переселенців через високу вартість ліків та послуг. Частка ВПО, задоволених доступністю медичних послуг, різко знизилася з 85% у грудні 2017 року до 62% у березні 2018-го.

Як раніше повідомляв «Полілог», за даними Київського міжнародного інституту соціології лише 26% переселенців не збираються повертатися додому упродовж найближчих декількох років, а 40% хотіли б повернутися.

Поділіться своїми думками

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.